Shops Schermafbeelding 2017-01-18 om 11.00.01

Published on juli 18th, 2018

0

De lederen schorten van Vedgla.

Vedgla is een lijn uit het lederhuis Van Oosterum. Dit huis dat al meer dan 87 jaar bestaat, is een familiebedrijf waar de derde generatie de traditie en vakkennis doorgeeft aan haar producten. De Vedgla lijn is nieuw en ontstaan uit de liefde en passie voor het werken met leer. Het lederen schort van Vedgla is dan ook een hoogwaardig schort waarbij alleen gebruik is gemaakt van zware kwaliteit rundsleer dat traditioneel en vakkundig bewerkt is. In samenwerking met de beste looierij is een inmiddels internationaal bekende lijn ontstaan.

Waarom rundsleer
Rundsleer is uitermate geschikt voor de doeleinden van een lederen schort. Een lederen schort wordt niet alleen gebruikt in de keuken of bij de barbecue, maar ook in een werkplaats of in de horeca. Rundsleer kan deze werkzaamheden makkelijk aan, omdat het een zwaarder leersoort is dan bijvoorbeeld kalfsleer. Hierdoor kan het ook anders bewerkt worden. Zo is een vetafstotende laag voor een schort geen overbodige luxe. Leer leeft, het is een natuurproduct, dus ook je lederen schort, maar dat is nou net wat het schort zo mooi maakt. Je schort krijgt geschiedenis door het vormen van plooien en kleurverschillen. Het leer wordt zachter en verandert van uiterlijk, dit maakt het een zeer persoonsgebonden item waar je van gaat houden. Je schort maak je niet schoon met zeep, maar alleen met een vochtige doek met water. Door de unieke nerven van iedere partij rundsleer en de kleurverschillen die daardoor ontstaan, is ieder schort uniek.

De vorm
De verstelbare schouderband zorgt ervoor dat het schort is aan te passen naar de maat van de drager. Het schort is breed, waardoor het goede overall bescherming biedt. Je houdt tijdens het werken je handen vrij door de lus aan de zijkant die je gebruikt voor je doeken of tangen en de grote zak met rits aan de voorkant voor andere spullen, zoals je telefoon. De lederen schorten van Vedgla zijn in verschillende kleuren te krijgen, van zachtroze tot geel, natuurlijk bruin en stoer zwart. De kleuren worden bij iedere nieuwe collectie uitgave bijgesteld of vernieuwd.

Het Vedgla lederen schort is zowel onder mannen als vrouwen een geliefd en persoonlijk item. De geur, de vorming naar je lichaam, de uitstraling en de duurzaamheid en kwaliteit zijn voor beiden doorslaggevende redenen om een lederen schort aan te schaffen of cadeau te vragen of te geven voor levenslang gebruikers plezier.Comments are closed.

Back to Top ↑