Shops MM Grasmaaiers

Published on augustus 31st, 2018

0

Hoe zit het met verschillende soorten grasmaaiers?

Grasmaaiers zijn er in overvloed. Zeker in ons technische tijdperk, is de keuze enorm. Of het nu voor privé gebruik voor jouw kleine stukje gras is of eventueel zelfs een groter gazon. Of dat het voor een uitgestrekte golfbaan is of openbaar groen onderhoud in de gemeente. Maaiers zijn er voor alle toepassing. In dit artikel zetten wij de bekendste soorten op een rijtje en lichten de toepassingsgebieden kort toe.

 

De cirkelmaaier

De cirkelmaaier is in zowel kleine als grote varianten verkrijgbaar en valt onder de categorie maaiers met een motor. De maaiers zijn met de hand te besturen en dus toegankelijk in besturing en gebruik. Hierdoor is hij gemakkelijk toe te passen in de tuin en goed op te bergen in een kleinere schuur. Ook zijn er grotere uitvoeringen voor grotere plantsoenen en ruwer terrein.

 

De zitmaaier

Zoals de naam al doet vermoeden, is een zitmaaier een maaier die je al zittend bestuurt. Deze maaier is geschikt voor professionele doeleinden, maar ook voor privégebruik ideaal. Deze maaier is er in verschillende uitvoeringen, waardoor je kunt kiezen uit meerdere besturingssystemen.

 

De kooimaaier

Deze maaier heeft een wat spectaculairdere naam. De naam is niet afkomstig van het feit dat je in een hokje of kooi zit, maar van de messen: de messenkooi. Een kooimaaier is erg groot in aanwezigheid, waardoor hij in principe alleen gebruikt wordt bij professionele doeleinden. Deze maaiers zie je vaak op grote voetbalvelden, golfbanen en gemeentelijke grasvelden in parken.

 

Het belangrijkste kenmerk aan deze maaier is dat hij het gras echt afsnijdt en niet afslaat. De grasspriet die zo overblijft, ziet er strak uit!

 

Privé of professioneel?

Kortom, er zijn verschillende soorten grasmaaiers en van iedere soort zijn er ook weer vele uitvoeringen. Wanneer je een keuze moet maken, is het verstandig eerst te selecteren op privé of professioneel gebruik én natuurlijk rekening te houden met de opslag van jouw nieuwe hulpje.

 

Weet je nog steeds niet goed waar je nu goed aan doet? Je kunt grasmaaiers ook huren of tweedehands kopen, waardoor je iets meer in de gelegenheid bent het (vrijblijvend) uit te proberen.

 Comments are closed.

Back to Top ↑