Geen categorie Schermafbeelding 2015-12-28 om 10.10.52

Published on december 28th, 2015

0

Je eigen bekers laten bedrukken

Een bekertje is een kleine open bakje dat gebruikt kan worden om uit te drinken en om drank op een eenvoudige manier te dragen. Zie maar eens drinken mee te nemen zonder bekertje. Dat is nog best een opgave. Bekertjes kunnen gemaakt worden van allerlei soorten materialen: houd, plastic, glas, klei, metaal, steen of iets anders. Je kan het zo gek niet bedenken of er zijn bekers van gemaakt. De goedkoopste bekers worden vaak van karton gemaakt. Er zitten verschillende voordelen aan karton om bekertjes van te maken. Karton kan je gemakkelijk beschrijven of laten bedrukken. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat iemand niet uit jouw beker. Een site als www.eigenbedrukking.nl is gespecialiseerd in het bedrukken van bekertjes. Zij bedrukken niet alleen jouw naam op een beker. Als jij een bepaald bedrijfslogo hebt, een familiewapen, je eigen initialen of wat dan ook. Alles kan professioneel bedrukt worden op jouw beker. Dus of je nou cola drinkt, wijn, bier of melk, je kan altijd een beker gebruiken met een unieke eigen bedrukking.

Maar bekers worden niet alleen gebruikt om uit te drinken of om eten of drank mee te dragen. In bepaalde culturen worden ze gebruikt om als decoratieve objecten. Op andere plekken worden ze gebruikt om munten in op te vangen. Kijk maar naar straatartiesten die met bekertjes lopen om geld te vragen. Vroeger gebruikten mensen hun handen om vloeistoffen in te bewaren en verplaatsen. Dit was natuurlijk super onhandig. Al in de prehistorie werden er een soort bekers gemaakt die voor uiteenlopende activiteiten werden gebruikt. Er gaan geruchten dat in de Romeinse tijd het gebruik van bekers echt iets verspreid door Europa. En we mogen blij zijn dat de Romeinen deze bekers verspreid hebben. Ze hebben we niet meer het probleem dat we drinken met onze handen vast moeten houden.  Er zijn zoveel verschillende soorten bekers verkrijgbaar. Bekers voor warme dranken, wegwerpbekertjes, transparante bekers waar bier in geschonken wordt en ga zo maar door. En het mooie is dat alle soorten volledig naar eigen wens bedrukt en gepersonaliseerd kunnen worden. Je kan hierin oneindig variëren.

In Nederland worden bekertjes vooral gebruikt om een lekker koud biertje in te schenken of om heerlijke warme koffie in te doen. Op festivals zie je vaak transparante bekers waarin bier wordt geschonken. Bij eigen bedrukking kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je festivallogo op je bekers te plaatsen. Voor in de bedrijfskantine hebben we kartonnen wegwerpbekers die gebruikt kunnen worden om koffie in te schenken. Ook deze bekers kunnen aan 2 kanten bedruk worden en zijn voorzien van een PLA coating. 100% afbreekbaar en dus 100% ecologisch verantwoord. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je je cups na één keer gebruiken weg gooit. Maar als je het milieu een handje wilt helpen kan je de cups natuurlijk ook hergebruiken. Er zijn ook grotere maten waarin je gemakkelijk een salade kwijt kunt om mee te nemen naar het werk of een frisse smoothie in kan gieten. Lekker als tussendoortje!Comments are closed.

Back to Top ↑