Gezondheid Hardlopen

Published on augustus 9th, 2015

0

3 alternatieven voor hardlopen!

Sporten is natuurlijk gezond. Mensen sporten omdat ze af willen vallen, omdat ze een goede conditie willen houden of omdat ze meer spiermassa op willen bouwen. Veel mensen kiezen voor hardlopen als sport die ze regelmatig beoefenen. En dat is ook wel te begrijpen. Je kan vrijwel overal hardlopen. Of het nu in de stad is, of op het platteland, je hoeft alleen maar je sportkleren aan te trekken en je kunt ergens gaan hardlopen.

In dit artikel krijg je toch 3 alternatieven voor hardlopen. Waarom? Drie redenen. In de eerste plaats omdat afwisseling gezond is. Bij een andere sport train je weer andere spieren en variatie maakt het sporten ook leuker. Daarnaast zijn er mensen die gewoon een hekel aan hardlopen hebben, gelukkig zijn er voor die mensen nog zat andere sporten te beoefenen. Als derde reden: hardlopen kan best wel belastend voor je gewrichten zijn. Natuurlijk is het belangrijk om goede schoenen te hebben, maar dan nog blijft hardlopen best wel intensief voor je gewrichten. Door te variëren belast je je gewrichten minder en blijf je toch in goede conditie.

Alternatief voor hardlopen 1: Zwemmen

Veel mensen die een gezond en sterk lichaam op willen bouwen denken er niet zo snel aan, maar zwemmen is echt een ontzettend goede sport voor je. Je traint er veel verschillende spiergroepen mee, je kunt er je conditie mee trainen en het is ook gewoon lekker. Het wat is fris en je komt dan ook fris weer uit het water. Doordat zowel je conditie als je spiermassa kunnen verbeteren door te gaan zwemmen is zwemmen een goed alternatief voor hardlopen.

Alternatief voor hardlopen 2: Wielrennen

Wie toch graag in de open lucht wil zijn, maar niet iedere keer wil gaan hardlopen, die kan overwegen om zijn of haar wielrenfiets weer eens van stal te halen. Wielrennen is een fijne sport die je de mogelijkheid geeft om je conditie op peil te houden en lekker buiten te sporten. Daarnaast is wielrennen veel minder belastend voor je gewrichten en daarmee is wielrennen een prima alternatief voor hardlopen.

Alternatief voor hardlopen 3: Golfen

GolfenMisschien een minder voor de hand liggende optie, maar golfen is een sport waar je nog best veel energie mee verbrand. Natuurlijk moet je niet het hele parcours in een golfwagentje afleggen, maar als je gaat golfen en je loopt met je spullen de hele golfbaan over dan ben je toch behoorlijk sportief bezig. Natuurlijk verbrand je niet net zoveel energie als bij hardlopen en ook je conditie gaat er niet zo hard op vooruit, maar voor de afwisseling is een keertje golfen een prima optie!Comments are closed.

Back to Top ↑