Gezondheid slowcooker

Published on maart 1st, 2017

0

Aan de slag met de slowcooker

Hét apparaat dat niet mag ontbreken in de keuken is de slowcooker. De slowcooker is een elektrische pan waarmee je de heerlijkste gerechten bereidt. En dat zonder dat je tijdens de bereiding op je eten hoeft te letten! Dit keukenapparaat is niet alleen geliefd bij kookfanaten, maar ook bij drukke gezinnen. Nog niet eerder overtuigd geraakt van dit geweldige apparaat? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen van de slowcooker.

Heerlijk slow cooken

De slowcooker, ook wel de crock-pot genoemd, is geliefd bij velen. Dit komt omdat de slowcooker én de manier waarop dit apparaat eten bereidt diverse voordelen biedt. De slowcooker is handig in gebruik en met de crock-pot kunnen heel veel verschillende gerechten worden gemaakt. In de crock-pot worden vlees, gevogelte, soepen en zelfs complete maaltijden langzaam gegaard. Met langzaam gegaard wordt een bereidingstijd van 6, 8 en soms zelfs 10 uur bedoeld. Door de langzame garing worden gerechten altijd heerlijk sappig. Je kunt een slowcooker kopen bij de betere kookwinkel en online op de website van Brinkmans Kookwinkel.

Andere voordelen van de slowcooker

Naast dat je heerlijke sappige gerechten krijgt met de crock-pot zijn er meer voordelen. Zo maakt dit keukenapparaat het voor iedereen – zelfs de slechtste amateurkok –  mogelijk om hoogwaardige gerechten op tafel te zetten. Het grootste pluspunt is misschien wel dat je hiervoor niet eens continu aanwezig hoeft te zijn! Om eten te bereiden in de crock-pot hoef je namelijk alleen alle ingrediënten voor te bereiden, deze in het apparaat te doen en vervolgens 6 tot 10 uur te wachten. Thuisblijven voor het bereiden van het eten is niet nodig. Ga na je werk of onderneem een leuke activiteit terwijl het eten thuis na een aantal uur op je wacht.

Zelf aan de slag

Zelf aan de slag met de slowcooker? Dan volgen er nog een aantal handige tips voor je! Controleer altijd of je de crock-pot goed hebt aangezet. Niets is vervelender dan na een lange dag thuiskomen en ontdekken dat je vergeten bent om de stekker in het stopcontact te doen. Voeg ook niet teveel vocht toe aan je gerechten. Tijdens het garen wordt namelijk al genoeg vocht onttrokken uit vlees en groenten. Je wilt tenslotte geen waterig gerecht. De laatste en misschien wel belangrijkste tip: experimenteer. Ga op zoek naar heerlijke recepten en probeer ze uit!Comments are closed.

Back to Top ↑