Gezondheid Schermafbeelding 2016-01-28 om 15.32.40

Published on januari 28th, 2016

0

Het voorkomen van blessures

Een blessure is natuurlijk geen pretje. U kunt een ruime tijd niet meer uw sport beoefenen en het gevoel zal ook niet om over naar huis te schrijven zijn. Daarom zullen wij in dit artikel u op de hoogte brengen van het voorkomen van blessures door het aanschaffen van kwalitatieve sportschoenen. Wij wensen u veel succes met het sporten en natuurlijk het voorkomen van blessures.

Schokdemping van de schoen

Bij de aanschaf van goede sportschoenen moet altijd worden gelet op een juiste schokdemping. Zo zullen de krachten die vrijkomen bij het sporten op een geschikte wijze worden opgevangen. U moet ook tijdig uw sportschoenen vervangen, want de schokdemping zal in de loop van de tijd uit de schoen verdwijnen. Koop dus eerder dan gewoonlijk nieuwe schoenen en loop deze enige tijd in, zodat de schoen naar uw voet gaat staan.

Draagcomfort van de schoen

Een ander belangrijk punt omtrent het kopen van sportschoenen is het comfort van de schoen. Iedere voet is anders en daarom zal niet iedereen een bepaalde schoen als fijn ervaren. Wanneer u brede voeten heeft zullen er dus andere schoenen aangeschaft moeten worden. Bij het hebben van holle voeten is het verstandig om schoenen te kopen met veel schokdemping, want de klap van uw gewicht zal meer door uw voeten worden opgevangen.

Stabiliteit van de schoen

Wanneer u schoenen gaat kopen is het verstandig om deze aan te trekken in de winkel. Loop of ren ook even een rondje, zodat u zeker weet hoe de schoenen zitten. Heeft u genoeg stabiliteit? Steunt de schoen genoeg uw voeten? Dit zijn de dingen die u moet afvragen wanneer u sportschoenen gaat aanschaffen. Ook moet u niet schuiven in de schoen, want dat betekend dat de schoen een maatje te groot is, waardoor het draagcomfort van de schoen weer een stuk minder zal zijn.Comments are closed.

Back to Top ↑