Gezondheid Schermafbeelding 2016-09-02 om 15.28.34

Published on september 2nd, 2016

0

Hoe werkt het afvallen middels een eiwitdieet

Heel veel Nederlanders willen gewicht verliezen maar hebben enorm veel moeite met het bereiken van hun doelstelling. Voor dit probleem is een eiwitdieet dé perfecte oplossing! Waarom? In dit artikel zullen wij uitgebreid beschrijven waarom dit het geval is en wat de effecten van een eiwitdieet zijn.

Waarom lukt het veel mensen niet om af te vallen?
Veel mensen denken dat ze snel afvallen door heel weinig te gaan eten, dit is natuurlijk ook wel zo maar het is verre van de juiste manier en zal absoluut niet lang vol te houden zijn. Zodra je te weinig voedingstoffen binnen krijgt zal jouw lichaam energie gaan halen uit spieren en zal je lichaam alleen nog maar zwakker worden. Daarnaast hongeren veel mensen zich uit om vervolgens uit te barsten in een enorme eetbui van slechte voedingswaren.
Het is onmogelijk om jezelf langere tijd ‘uit te hongeren’ en als je daarna weer vervalt in je oude levensstijl dan is het allemaal weer voor niets geweest, het gaat om het structureel leven van een gezonde levensstijl.

Eiwitten als sleutel tot succes
Afvallen middels een eiwitdieet is de beste optie die er is! Waarom?
– Eiwitten zorgen dat het ‘honger gevoel’ voorkomen wordt omdat het de maagwand sterker maakt en opvult. Hierdoor zal je minder snel geneigd zijn lekkere tussendoortjes te pakken.
Eiwitrijke voeding in de ochtend zorgen voor meer energie in de avond. Veel mensen werken overdag en dienen het sporten ’s avonds te doen, wanneer je hier geen kracht voor hebt is dit natuurlijk veel moeilijker om je er toe te zetten en zal het minder effectief zijn.
– Eiwitten zijn de basis bij het opbouwen van spiermassa. Wanneer de spiermassa groter wordt zal de vetverbranding ook hoger liggen.

Welke producten moet ik eten?
Wij adviseren niet om hierdoor alleen maar eiwitsupplementen aan te gaan schaffen maar dit enkel als toevoeging te gebruiken. Supplementen dienen namelijk alleen maar als toevoeging. Het is belangrijk dat je producten als magere kwark, eieren, verschillende soorten vis en als tussendoortje bijvoorbeeld cashewnoten (ongezout) eet.Comments are closed.

Back to Top ↑