Gezondheid Schermafbeelding 2016-04-12 om 15.46.38

Published on april 12th, 2016

0

Hoe word ik ZZP’er in de zorg?

Wanneer u altijd al affiniteit had met de zorg en aanverwante werkzaamheden, maar u op dit moment geen werk (meer) heeft kunt u ervoor kiezen om voor uzelf te beginnen. Zo kunt u huishoudelijke hulp worden of een werkster, maar u zult uzelf te allen tijde ZZP’er in de zorg kunnen noemen. Wij zullen u een aantal tips geven rondom het beginnen als zelfstandig ondernemer in de zorg en een aantal bijkomende zaken.

Populair

Het is de laatste jaren een groeiende soort van werken geworden; het werken als zelfstandig ondernemer in de zorg. Dit komt doordat er veel mensen op straat komen te staan door grote reorganisaties bij landelijke instellingen. Zij hebben echter in de afgelopen jaren veel contacten opgedaan binnen de wereld van de zorg en hierdoor kunnen zij na hun ontslag weer gemakkelijk aan de slag.

Als ZZP’er kunt u natuurlijk ook uw eigen tijden indelen, uw eigen werkschema’s opstellen en zorgen voor afwisseling in opdrachten. Hierdoor zult u een stuk gemotiveerder blijven, want het is allemaal niet meer het werken omdat het moet maar het werken omdat het toch enigszins leuk is.

Certificaat

Wanneer u actief bent in de zorg heeft u altijd een BIG certificaat nodig. Op deze manier heeft u volgens de wet een toegestane titel voor uw beroepsuitoefening. U kunt u werkzaamheden bewaken en bevorderen indien nodig.

Wanneer u voor uzelf gaat werken zal dit echter niet (meer) via een werkgever te verkrijgen zijn, want deze heeft u niet. U moet in een tijdsbestek van 5 jaar minimaal 2080 uur hebben gewerkt in de sector waarvan u het BIG certificaat van heeft. Is deze periode verstreken? Dan kunt u uzelf herregisteren, maar hier hangen echter wel weer een aantal criteria aan. Zo mag u niet twee jaar aaneengesloten zijn gestopt met het werken in de desbetreffende sector en moet u te allen tijde uw uren kunnen aantonen.Comments are closed.

Back to Top ↑