Gezondheid Schermafbeelding 2016-08-18 om 11.25.58

Published on augustus 18th, 2016

0

Impotentie bij mannen

Schermafbeelding 2016-08-18 om 11.16.51Heb je wel eens gehad dat op de date van je leven je penis het liet afweten? Dat komt bij iedere man wel eens voor. Heb je al een geweldige partner, maar komt het steeds vaker voor dat je jouw penis niet (volledig) stijf krijgt of stijf weet te houden? Dan kan het zijn dat je last hebt van impotentie. Impotentie bij mannen komt vaker voor dan je in eerste instantie zou denken. Impotentie is eigenlijk een synoniem voor erectieproblemen en houdt in dat de man zijn penis onvoldoende of niet stijf kan krijgen, of dat deze te kort stijf blijft. Hierdoor wordt penetratie zeer moeilijk of zelfs onmogelijk. Buiten het feit dat je hier als man onzeker door wordt, kan dit ook een grote impact hebben op je seksleven of relatie.

Meestal eenvoudig op te lossen

Gelukkig is impotentie meestal eenvoudig op te lossen. Wel moet je weten wat precies de oorzaak van jouw erectieproblemen is. De oorzaak kan een psychische of lichamelijke achtergrond hebben. Bij een psychische oorzaak moet je denken aan stress of onzekerheid. Tegenwoordig is iedereen alleen maar druk. Alle drukte kan uiteindelijk stress veroorzaken. Langdurige stress is ongezond, tast je weerstand aan, maakt je prikkelbaar, maar het kan dus ook erectieproblemen veroorzaken.

Onzekerheid kan ook een grote invloed hebben, zeker wanneer het omslaat naar faalangst. Grote angst kan namelijk leiden tot impotentie bij mannen. Vaak werkt een behandeling door een psycholoog voldoende om de angst, en daarmee ook de impotentie, weg te nemen.

Andere aanpak bij lichamelijke oplossingen

Lichamelijke oorzaken vragen weer om andere oplossingen. Soms komt het voor dat door trauma of ziekte de bloedvaten en zenuwen van de penis beschadigd zijn. Hierdoor werkt deze niet meer op de normale manier. Sommige mannen kiezen er dan voor om erectiepillen te slikken. Zo kunnen ze met relatief weinig extra moeite weer van hun seksleven genieten. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een penispomp. Hoewel dit een langzame methode is, heeft dit wel het voordeel dat je geen last hebt van bijwerkingen. Er bestaan ook lichamelijk veroorzaakte erectieproblemen die wel gemakkelijk verholpen kunnen worden. Wanneer de voorhuid van de penis bijvoorbeeld te strak is, of er is sprake van kromstand, dan kan je dit door een chirurgische ingreep eenvoudig verhelpen.



Comments are closed.

Back to Top ↑