Gezondheid Kokosnoot

Published on augustus 12th, 2015

0

Kokosolie: goed voor bijna alles

 

In de afgelopen jaren heeft iedereen in het westen een beetje een vet-fobie ontwikkeld. Alles wat vet is, zou niet goed zijn en alle producten moeten zo min mogelijk vet bevatten. De afgelopen jaren zijn we wel langzaam wat van die theorie teruggekomen, vetten horen gewoon in een gezond dieet. Natuurlijk zijn niet iedere vetten even goed of even slecht voor je lichaam. In de laatste jaren is kokosolie steeds populairder geworden als bron van goede vetten. De vetten die in kokosolie zitten zijn bijvoorbeeld ook heel geschikt om je brein gezond te houden. Het leuke van kokosolie is: je kunt er heel veel mee doen! Om je wegwijs te maken in de wereld van de kokosolie geven we je in dit artikel een aantal tips over de toepassingen van kokosolie!

Kokosolie in de keuken

kokosolieHet mooie aan kokosolie is dat het in de keuken goed gebruikt kan worden. Dit komt vooral door het hoge aantal verzadigde vetzuren. Wat een beetje het probleem is bij veel verschillende soorten vetten is dat ze niet stabiel blijven als ze verhit worden. Hiermee wordt bedoeld dat vetzuren die verhit worden uit elkaar vallen. Het is een hele grove vergelijking, maar vergelijk het met het smelten van ijzer. IJzer is heel sterk als het in een vaste vorm verkeerd, maar op het moment dat het verhit wordt, wordt het vloeibaar en heeft het deze eigenschap niet meer.

Dit is ook het geval bij olie. Het voordeel van kokosolie is echter dat het veel vetzuren bevat die goed tegen verhitting kunnen. De vetzuren vallen bij een hoge temperatuur niet snel uit elkaar. Kokosolie is heel goed geschikt om in te bakken, te braden en zelfs te frituren.

Kokosolie in je haar

De titel klinkt een beetje gek, maar kokosolie is ook erg goed voor je haar. Dit komt doordat de moleculen waarvan de vetten in kokosolie zijn gemaakt heel klein zijn. Omdat de moleculen zo klein zijn kunnen ze doordringen tot in je haar. Je haar gaat hier beter van glanzen en blijft gezonder.

Kokosolie op je huid

Om min of meer dezelfde reden is het ook goed om kokosolie op je huid te smeren. Je huid wordt er sterker van en blijft er mooier van. Als je bruin wilt worden, dan kan je ook overwegen om kokosolie op je huid te smeren. Natuurlijk is dit wel een precies werkje, je moet de kokosolie namelijk heel gelijkmatig aanbrengen. Maar als je dit netjes doet, dan helpt kokosolie je wel om sneller bruin te worden.

Hennepolie is ook gezond, lees meer over deze olie gemaakt van hennepzaad.Comments are closed.

Back to Top ↑