Gezondheid vers fruit

Published on augustus 11th, 2015

0

Wat is er beter? Vers fruit of ingevroren fruit?

 

We houden natuurlijk allemaal van lekkere, verse groenten en fruit, en dan natuurlijk het liefst van Hollandse bodem. In de praktijk is het echter zo dat we helaas niet het hele jaar door verse groenten of fruit kunnen eten. Aardbeien van Hollandse bodem bijvoorbeeld zijn maar een beperkte tijd van het jaar verkrijgbaar. Als we toch in andere jaargetijden aardbeien willen eten, dan zijn er verschillende opties: in de eerste plaats kunnen we aardbeien uit andere landen eten, bijvoorbeeld Spanje, of we kunnen ingevroren fruit eten. Natuurlijk hangt het ervan af of wat je met het fruit wilt gaan doen, maar als je op zoek bent naar het fruit met de meeste vitaminen, wat is dan beter? Vers fruit uit het buitenland, of ingevroren fruit?

Hoe vers is vers eigenlijk?

Vers fruit uit het buitenland bestaat in veel gevallen niet. Het kan soms best een paar dagen duren voordat we fruit uit het buitenland in Nederland binnen krijgen en dan kan er ook nog een tijdsperiode tussen zitten eerdat het verkocht en geconsumeerd wordt. In al de tijd wordt het fruit er niet beter op en verliest het veel van zijn gezonde voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld vitaminen.

Hoe zit dat met ingevroren fruit?

ingevroren fruitOp het moment dat fruit geplukt wordt dan kan het net als vers fruit naar Nederland worden gebracht.
Soms komt het voor dat de handel echter niet te verkopen is, bijvoorbeeld bij een bij nader inzien verzadigde markt. Dan kan het fruit vernietigd worden of ingevroren worden. Het is niet gek om te verwachten dat dit fruit net zoveel vitaminen verloren heeft als geïmporteerd vers fruit.

Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je vers fruit koopt, maar dan ook echt vers fruit. Fruit dat je zelf hebt geplukt, of gekocht hebt op het moment dat het in Nederland vers van het land gehaald werd. Studies tonen aan dat dit fruit bijna geen voedingswaarden verliest als het snel wordt ingevroren.

Dus als je in het hoogseizoen je groenten invriest, dan kan je ze later gewoon weer gebruiken, door ze te ontdooien. Het is dan beter om voor dat ingevroren fruit te kiezen dan voor semi vers fruit uit het buitenland.  Als het fruit oorspronkelijk uit het buitenland komt en dan is ingevroren, dan maakt het niets uit en kan je beter kiezen voor ingevroren fruit.

 Comments are closed.

Back to Top ↑