Gezondheid Groene smoothie

Published on augustus 13th, 2015

0

Wat zijn groene smoothies?

Groene smoothies, ze passen helemaal in de trend van rauwe groenten eten. Natuurlijk is daar niets mis mee, al zijn er zeker producten waarvan je je af kunt vragen of dat je ze wel rauw moet eten of zelfs helemaal niet moet eten. Toch zijn sommige rauwe groenten wel erg goed voor je en voldoende fruit binnen krijgen kan ook geen kwaad. Het voedingscentrum beveelt dagelijks 2 ons groenten aan, maar in de praktijk krijgt maar een fractie van de Nederlanders dit binnen. Groene smoothies kunnen een goed middel zijn om ervoor te zorgen dat je toch voldoende groenten en fruit binnen krijgt.

Wat zijn groene smoothies?

Green smoothieGroene smoothies zijn drankjes die worden gemaakt met rauwe groenten en vers fruit. Het voordeel van groene smoothies is dat je in 1x gelijk heel veel van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit binnen krijgt. Daarnaast is het goed om je hierbij te realiseren dat veel groenten normaal gesproken eerst gekookt worden voordat ze gegeten worden. Tijdens het koken gaan veel vitaminen verloren. Bij groene smoothies is dit niet het geval, omdat ze uit rauwe groenten bestaan.

Groene smoothies bestaan niet alleen uit groenten, ze bestaan ook uit fruit. Fruit wordt om verschillende redenen aan groene smoothies toegevoegd. In de eerste plaats omdat groenten alleen niet te drinken zijn. Groenten bevatten niet zoveel vloeistof dat je er een drankje van kunt maken. Daarom worden groene smoothies vaak voorzien van bijvoorbeeld sinaasappelsap of appelsap.

Is dat de enige reden om fruit in groene smoothies te verwerken?

Groenten zijn over het algemeen ook niet echt zoet. Rauwe groenten zijn dit al helemaal niet. Ook daarom wordt er gebruik gemaakt van groene smoothies. Door fruit toe te voegen aan je groene smoothies wordt je drankje zoeter. Als je deze gezonde drank wilt gaan maken, dan moet je hier wel mee oppassen. Natuurlijk is fruit gezond, maar fruit bevat ook veel suiker. Een overschot aan suikers maakt je dikker en kan diabetes-II veroorzaken. Daarom is het wel goed om op te letten dat je niet teveel fruit tot je neemt. Daar wordt je niet gezonder van!

 

 Comments are closed.

Back to Top ↑