Huis & tuin dakkapel

Published on maart 13th, 2017

0

De dakkapel reinigen, een grote klus

Een dakkapel is heel handige oplossing voor meer ruimte in je huis. Door een dakkapel oogt een ruimte veel ruimer en lichter. Bovendien heb je veel meer ruimte tot je beschikking. Waar eerst een schuin dak was kun je nu rechtop staan. Soms verdubbel je zo de bruikbare ruimte van een kamer. Ook buiten maakt een dakkapel het aanzicht van je huis aantrekkelijker. En mocht je je huis ooit willen verkopen, dan verhoogt een dakkapel de verkoopwaarde. Een dakkapel biedt dus een heleboel voordelen voor je huis.

Onderhoud van de dakkapel

Om al deze voordelen te behouden moet je de dakkapel wel goed onderhouden. Het materiaal van een dakkapel is gevoeliger voor alle verschillende weersomstandigheden dan dakpannen. De dakkapel heeft dus wat extra aandacht nodig. Na een tijdje gaat bijvoorbeeld het kunststof verkleuren. Vaak wordt er wit kunststof gebruikt dus dan valt groene of grijze aanslag al snel op. Regelmatige reiniging voorkomt deze vieze aanslag. Ook de levensduur van de dakkapel gaat erop vooruit als hij regelmatig gereinigd wordt. Bovendien is regelmatige reiniging van de dakkapel voor leveranciers vaak een voorwaarde voor een lange garantie.

Dakkapel laten reinigen

Heel mooi zo’n dakkapel, maar de locatie ervan is niet zo praktisch om er zelf iets aan te doen. Het schoonmaken van de dakkapel is daarom een lastig klusje en best gevaarlijk om zelf te doen. Het is dus verstandig om een professioneel bedrijf in te huren voor het schoonmaken van je dakkapel. Deze specialisten hebben veel ervaring met werken op hoogtes. Ze gaan altijd gezekerd het dak op om ongelukken te vermijden. Voor het schoonmaken van de dakkapel gebruiken ze ook altijd het juiste materiaal. De dakkapel bestaat uit verschillende onderdelen die allemaal hun eigen behandeling nodig hebben. Denk aan het schrobben en spoelen van het plaatmateriaal, het reinigen van de goten en het wassen van de ramen. Met het inhuren van professionals weet je zeker dat er geen beschadigingen zullen ontstaan. En de schoonmaak wordt in één keer goed uitgevoerd zodat je dakkapel er daarna weer een hele tijd mooi bijstaat.Comments are closed.

Back to Top ↑