Huis & tuin zonnepanelen

Published on april 21st, 2017

0

Zonnepanelen infographic

Zonnepanelen bestaan al veel langer dan dat mensen vaak denken. Een zonnepaneel zoals we dat voortaan hebben werd voor het eerst op de markt geïntroduceerd in 1955. Als we nog iets verder terug de tijd in gaan en kijken wanneer de eerste zonnecel ontwikkeld is zitten we al in de 19e eeuw, 1883 om precies te zijn. Nog eens 44 jaar daarvoor in 1839 werd het zogeheten fotovoltaïsche effect voor het eerst ontdekt door Franse natuurkundige Alexandre-Edmond Becquerel. Ruim 175 jaar na de ontdekking van de zonnecel is de technologie nu zo ver dat ze nu bij veel consumenten op het dak liggen.

Maar hier houdt het niet op! Grote producenten zoals Tesla, Samsung & Solar City werken hard om zonnepanelen steeds te innoveren en efficiënter te maken. Dit zijn bedrijven die zich inzetten om zonnepanelen een standaard maken. Op dit moment is het totale aandeel van zonne-energie op de totale energie consumptie van de wereld minder dan 1% en daar moet verandering in komen! Wetenschappers zijn hard opzoek naar allerlei manieren om de fossiele brandstoffen te vervangen, denk hierbij aan: zonne-energie, windenergie en zelfs onderwater stroming energie.

Zelfs gezamenlijk zijn deze energie soorten nog lang niet groot genoeg om het milieu te ontlasten. Het blijvend gebruiken van fossiele brandstoffen is geen optie, ze zijn heel slecht voor het milieu en de planeet en ze zijn over een tijd simpelweg op. Hoe gaan we dat opvangen? Mijn geld zet ik in op zonne-energie! De zon geeft dagelijks zoveel energie af en als we ook maar een deel daarvan effectief op kunnen vangen zitten we al goed. Wist u dat de zon in 1 uur genoeg zonne-energie naar de aarde stuurt om de aarde een jaar lang te voorzien van energie? Er zitten 8.760 uren in een jaar, we hoeven er daar maar 1 effectief van op te vangen en dan kunnen we een jaar vooruit. Stel je voor wat we met 8.760 uur kunnen doen!

infographic weetjes zonnepanelenComments are closed.

Back to Top ↑