Huis & tuin aquarium

Published on september 6th, 2017

0

Een glashelder aquarium met het juiste aquariumfilter

Een aquariumfilter wordt bij de meeste aquariums als standaard meegeleverd. Wat veel kopers van dit soort aquaria niet weten is dat het meestal basic filters zijn en er op verschillende waterwaardes niet goed gefilterd wordt. In dit artikel geven we juist de argumenten waarom een alternatief aquariumfilter je zoveel meer tijd geeft om te genieten van jouw aquarium!

Waar zorgt een aquariumfilter voor

Een filter in of naast je aquarium zorgt voor glashelder water. Je verwijdert op een natuurlijke manier vuil en viezigheid uit het water. Naast het schoonmaken van het wateroppervlakte, zorg je er ook voor dat een witte waas, zoals die vaak in een aquarium voorkomt, verdwijnt. Door een goede circulatie zorg je ervoor dat er geen dode punten kunnen ontstaan en zo heb je veel minder kans op groen water in je aquarium. Met behulp van de goede onderhoudsbacteriën van Sera zorg je bovendien voor een goed biologisch evenwicht.

Het filter is het riool van jouw aquarium

Het aquariumfilter zorgt er op een goede manier voor dat de resten die vissen uitscheiden, op een zoveel mogelijk natuurlijke manier worden afgebroken. Dit wordt gedaan door bacteriën die zich nestelen in de biologische gedeelten in jouw filter. In een filter is het dus extreem belangrijk dat er een groot gedeelte aanwezig is die zorgt voor het goede biologische evenwicht. Samen met je planten in het aquarium wordt er gezorgd voor een gezond biologisch evenwicht, waardoor je zoveel mogelijk tijd hebt om te genieten van je aquarium.

Welk aquariumfilter is het meest geschikt

Afhankelijk van je situatie kies je een aquariumfilter die het beste past. In de kleinere aquariums zien we vaak een binnenfilter die in de hoek kan worden bevestigd. Wanneer je bijvoorbeeld gaat werken met malawi vissen, dan adviseren wij zeker een buitenfilter voor een zo goed mogelijke watercirculatie en werking. Bij de kleinere aquariums tot 75 liter volstaat een binnenfilter mits deze op de juiste momenten schoon wordt gemaakt. Een echte aanrader is een Eheim filter. De filters van dit merk voldoen aan de hoogste kwaliteit. 

Kies de juiste materialen

In de nieuwste filters zien we voornamelijk een goed doordachte keuze van materialen. Als we kijken naar de Eheim of OASE filters valt op dat er veel gebruik wordt gemaakt van een goede mix op mechanisch en biologisch vlak. Je krijgt zo een filter die er goed voor kan zorgen alle uitwerpselen te verwerken.Comments are closed.

Back to Top ↑