Huis & tuin makelaar

Published on april 21st, 2017

0

Verschillende soorten makelaars

Er zijn verschillende soorten makelaars die u kunt benaderen bij het verkopen, kopen, huren of verhuren van uw huis. We gaan het in dit artikel kort hebben over de volgende soorten makelaars.

Verkoopmakelaars

Een verkoopmakelaar is meestal bezig om zijn of haar kennis en ervaringen in te zetten om mogelijke onrust weg te nemen in onzekere tijden als u uw huis wilt verkopen. Ook zien we dat zodra een verkoopmakelaar wordt ingeschakeld het proces van de verkoop wat sneller gaat. Een verkoopmakelaar kan over het algemeen een proces soepeler laten verlopen.

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is de aangewezen contactpersoon tussen uzelf en de verkoopmakelaar. Een aankoopmakelaar is nodig vooral als u (voor het eerst) gaat samenwonen met uw partner of zodra u binnenkort een baby verwacht te krijgen. Een verkoopmakelaar zorgt er feitelijk voor dat u de aankoop van uw huis kan versnellen.

Verhuurmakelaar

Vaak wordt er een verhuurmakelaar ingeschakeld als de eigenaar van het pand dezelfde woning wil onderverhuren. Vaak is extra hulp onmisbaar en zijn deze werkzaamheden niet alleen uit te voeren. Het opstellen van een contract heeft namelijk veel formaliteiten die hierbij komen kijken.

Taxatie & taxateur

Een taxateur is een onafhankelijke partij / persoon die de waarde van uw woning kunt inschatten. Deze taxateur is een gecertificeerd persoon. Alleen met de juiste kennis van een woongebied kunt u rekenen op een betrouwbaar resultaat en uitkomst van de waarde van uw woning. Uiteraard wordt de waarde van uw woning gebaseerd op meer belangrijke factoren.

Courtage Makelaar

Een courtage makelaar werkt voor personen die een woning willen verkopen verhuren of zelf willen kopen. Voor dit werk ontvangt een makelaar een vergoeding. Deze vergoeding wordt de ‘courtage’ van de makelaar genoemd. Op onze website kunt u lezen wat dat betekend.

Makelaar-advies.nl heeft het meest betrouwbare informatie over de makelaars. Werkelijk alle informatie over koopwoningen en huurwoningen kunt u hier vinden.Comments are closed.

Back to Top ↑