Huis & tuin Snijden groenten

Published on augustus 6th, 2015

0

Hoe maak je voeding snijden makkelijker?

 

Wie af en toe in de keuken staat weet dat je behoorlijk veel tijd kwijt kan zijn aan het snijden van die kleine dingetjes. Denk bijvoorbeeld aan uien, knoflook of andere kleinere ingrediënten. Gelukkig kan iedereen veel tijd besparen door wat handige tools te gebruiken. Door deze tools te gebruiken kan je flink wat tijd besparen, en snijd je ook nog eens nettere stukken! Als je zelf niet van koken houdt, of je hebt deze hulpmiddelen niet nodig, dan zijn het wel altijd leuke dingen om weg te geven.

De eiersnijder

Van dit hulpmiddel zullen de meeste mensen weleens gehoord hebben en waarschijnlijk ligt het ook wel bij veel mensen in de keukenla. Dat neemt niet weg dat het een uiterst gebruiksvriendelijk hulpmiddel is om even snel een ei te snijden. Daarnaast snijd je een ei vrijwel nooit zo netjes als wanneer je gebruik maakt van een eiersnijder.

Makkelijker eieren brekenDe eierbreker

We blijven nog heel even bij de eieren. Gekookte eieren mogen dan lastig te schillen zijn, eieren die geklutst moeten worden, moeten eerst gebroken worden. Als je hier regelmatig mee loopt te tobben, dan is een dergelijke eierbreker voor jou misschien een aanrader. Werkt makkelijk en keurig netjes!

 

De ananasschiller

Er zijn veel mensen die tegen het ‘slachten’ van een ananas opzien. Als je deze ananasschiller in huis hebt gehaald is dat in ieder geval niet meer nodig. Het enige wat je hoeft te doen is het bovenste en het onderste gedeelte eraf te halen. Vervolgens snijd je met de ananasschiller heel eenvoudig de ananas in nette plakken. Daarnaast wordt ook gelijk het (giftige) merg verwijderd.

Makkelijk een ui snijden

De uiensnipperaar

Met dit hulpmiddel wordt het snipperen van uien, knoflook, maar ook van bijvoorbeeld een stuk makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is de ui in twee stukken, bij een grote ui in 4 stukken te snijden en vervolgens hoef je alleen maar op de stamper te drukken. Het resultaat: keurig en fijn gesneden uitjes!

 

MeloensnijderMakkelijk een meloen snijden

Heb je ook een hekel aan het snijden van (water)meloenen? Watermeloenen snijden met dit speciale meloenenmes wordt wel heel eenvoudig. Hij snijd niet alleen je meloen in 12 gelijke stukken, maar verwijderd gelijk ook de kern of de pitjes. Hij snijd niet alleen watermeloenen, maar ook andere meloenen zoals Cantaloupe- en galiameloenen.

 Comments are closed.

Back to Top ↑