Huis & tuin indian summer colors

Published on september 29th, 2015

0


De Indian summer tuin anno 2015

Veel verandering in de tuin dit jaar. Het antracietgrijs, dat de laatste jaren het Hollandse tuinbeeld domineerde, maakte deze zomer plaats voor felle kleuren en vrolijke pasteltinten. Zelfs fluorkleuren werden niet geschuwd. Deze regenbooghysterie wordt gedurende de Indian summer van 2015 weer wat getemperd door gebruik van meer warme tinten.

Gezegd wordt dat de hoeveelheid kleur in de tuin afhankelijk is van de economische gesteldheid: bij economisch tegenwind neemt het kleurgebruik toe. Gaat het beter, dan worden de kleuren wat soberder. Een hypothese die niet langer opgaat. Want hoewel we de crisis eindelijk te boven zijn, barstte het deze zomer van de felle kleuren. Nu de herfst weer voor de deur staat, zien we dat dit felle kleurenpallet langzaam maar zeker plaatsmaakt voor meer warme, roodbruine tinten. Lees in dit artikel hoe ook jij je tuin opmaakt voor de nazomer.

Border

Na juli is er in de tuin nog maar weinig kleur te ontdekken; vroegbloeiers als pioenrozen, papavers, klokjesbloemen en lupine hebben hun hoogste tijd wel gehad. Het is dus belangrijk om naast deze typische zomerplantjes ook enkele nazomerbloeiers te planten. Plant bijvoorbeeld dropplanten, dahlia’s, bloemriet, zonnebloemen, crocosmia en zonnehoed. Deze nazomerbloeiers beschikken allemaal over vlammende tinten die je border volledig herfstproof maken.

Terras

Om gedurende de nazomer zo lang mogelijk van je tuin te genieten, zijn weersbestendige tuinmeubelen een must. De kussens van deze meubelen zijn waterafstotend. Het water dat toch de kussens inloopt, wordt opgevangen in een quick dry foam. Ze zijn hierdoor bestand tegen de buien die ons in de herfst weer te wachten staan. Ideale meubelen dus om tot ver na de zomer van te genieten.
Hoewel de markt van loungesets verzadigd leek, is er toch een nieuw fenomeen te ontdekken: de lounge-/diningsets. Deze sets kenmerken zich door hun halfhoge tafels, waar je perfect aan kunt eten. Tuinmeubelen dus om zowel heerlijk aan te dineren als lekker op te loungen. Deze multifunctionaliteit komt ook terug in steeds meer andere tuinobjecten. Denk bijvoorbeeld aan koelboxen die gebruikt worden als bijzettafeltje of voetenbankje. Of tuintafels met daarin verwerkt een complete buitenkeuken. Steeds meer tuinproducten zijn op meerdere wijzen te gebruiken.

De populariteit van kunststof tuinmeubelen neemt al het hele jaar een vlucht. Ook in de nazomer bepalen ze voor een groot deel de tuininrichting. De look ‘n feel van deze meubelen is haast niet te onderscheiden van kostbare, natuurlijke producten, maar toch heel betaalbaar.Comments are closed.

Back to Top ↑