Huis & tuin Schermafbeelding 2016-09-02 om 14.19.30

Published on september 2nd, 2016

0

Keuken renoveren: zelf doen of laten doen?

Wanneer je al jaren dezelfde keuken hebt en de keuken is wellicht al wat verouderd is het interessant om deze te renoveren. In dit artikel gaan wij dieper in op wat er komt kijken bij een keukenrenovatie en wat je het beste kunt doen.

Nieuwe keuken of huidige keuken renoveren
Allereerst kun je natuurlijk de afweging maken of je een gloednieuwe keuken wilt kopen of dat je de huidige keuken wilt laten renoveren. Ons advies is om te gaan voor een renovatie omdat het aanzienlijk scheelt in de kosten. De kosten van een nieuwe keuken zal al snel op enkele duizenden euro’s uitkomen waar je met een renovatie al voor zo’n 1000 euro een mooi resultaat kunt behalen. Dat heeft ook mede te maken met de mogelijkheden om een gedeelte zelf te doen waardoor de kosten gedrukt worden.

Zelf doen of laten doen?
Dan komt het tweede vraagstuk: ga ik het zelf doen of ga ik het uitbesteden? Hier hebben wij twee verschillende adviezen in, per situatie is deze namelijk verschillend:
Wanneer je toch een nieuwe keuken wilt kopen adviseren wij om alles uit te besteden, een nieuwe keuken is zoals gezegd duur. Wanneer je dan zelf de plaatsing verzorgd en er raken zaken beschadigd of op korte termijn stuk, zal je geen garantie hebben waardoor het een hele dure opgave kan worden. Wanneer je de keuken laat installeren door een professionele partij zal er in de bovenstaande situatie altijd sprake zijn van een garantieperiode.
Als je ons advies om de huidige keuken te renoveren toch opvolgt, luidt ons advies om het uit te besteden of zelf te doen als volgt: het demonteren van de oude keuken kun je gerust zelf doen en hierdoor kosten besparen. Echter adviseren wij om de nieuwe onderdelen toch door een professionele partij te plaatsen.Comments are closed.

Back to Top ↑