Huis & tuin Wasmachine kopen

Published on november 2nd, 2015

0

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een wasmachine?

De aanschaf van een wasmachine wordt niet even zomaar gedaan. Het is een dure investering en de er moet nog lang gebruik gemaakt worden van de wasmachine. Daarom zullen wij u hieronder een aantal tips geven bij de aanschaf van een wasmachine, zodat u weet waar u op moet letten wanneer u daadwerkelijk een wasmachine gaat aanschaffen.

Functies van de wasmachine

Bij de aanschaf van een wasmachine zijn er tal van functies waar er naar gekeken moet worden. Allereerst moet u de gewenste grootte van de wasmachine bepalen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende grootte wasmachines, variërend van 5 tot wel 12 kilo. Afhankelijk van uw huishouden kunt u hier de aankoop op aanpassen. Voor een 1 tot 2 persoons huishouden is het bijvoorbeeld verstandig om een wasmachine van 5 tot 7 kilo te kopen. Bij een gezin van minimaal 5 personen, is het verstandig om een wasmachine van 8 kg of groter te kopen. Het wassen met een volle trommel is efficiënt en energiebewust, want zo hoeven er minder wasjes gedraaid te worden.

Tegenwoordig is het belangrijk dat uw wasmachine zuinige prestaties levert. U moet uzelf hier echter niet blind op staren, want anders gaat dit ten koste van de was prestaties en dit is waar het uiteindelijk om draait. Er zijn wasmachines te vinden in verschillende energieklassen. Hier kunt u uw persoonlijk voorkeur voor gebruiken bij de aanschaf.

Ook is er nog zoiets als een wasdroogmachine. De functie spreekt voor zich; dit is een wasmachine en een wasdroger in één. De capaciteit van dit apparaat is echter wel minder. Er kan maximaal 6 kg kleding in gewassen worden en 4 kg in worden gedroogd. Bij 4 kg kunt u na het wassen meteen drogen. De wasprestaties doen niet onder voor een gewoon wasmachine. Het drogen is echter wel iets minder, doordat de focus ligt op het wassen.

Prijsklasse

Wasmachines zijn er in veel verschillende prijsklassen te vinden. Deze wordt bepaald aan de hand van de grootte, de functie, het merk en de exclusiviteit van het type wasmachine. Kijk hier dus goed naar bij de aanschaf, zodat u niet teveel betaald.
Goedkope wasmachine kopen? Dit is mogelijk, maar dan moet u wel veel vergelijken en diverse modellen tegen elkaar afzetten.Comments are closed.

Back to Top ↑