Huis & tuin Schermafbeelding 2016-08-16 om 10.13.44

Published on augustus 16th, 2016

0

Met een waterornament word je tuin nog mooier

Waterornamenten, je ziet ze steeds vaker terug in tuinen. Ze zorgen voor een stukje decoratie, maar door het gebruik van water hebben ze ook een kalmerend effect. Waterornamenten zijn eigenlijk kleine beelden of monumentjes die je overal in je tuin kunt plaatsen. Het enige dat je ervoor nodig hebt is water en een aangesloten pomp. Doordat ze onderhoudsvriendelijk zijn passen ze in ieder soort tuin. Vind je het teveel werk om een vijver in je tuin te plaatsen, maar wil je toch de uitstraling van water in je tuin halen, dan is een waterornament de perfecte aankoop.

 

Waterornamenten voor de tuin en vijver

Zoals gezegd heb je dus geen vijver nodig als je toch water in je tuin wilt hebben. Een waterornament kun je mooi in de tuin of op het terras plaatsen. De sprankelende uitstraling van het kunststuk is sowieso een lust voor het oog. Toch kun je een waterornament prima combineren met een vijver. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi beeld of een aardewerken pot waar water doorheen stroomt? Net als een waterval kan een waterornament je vijver nóg mooier maken.

 

Hoe ziet een waterornament er uit?

Waterornamenten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Sommige ornamenten worden in grote oplage gemaakt, maar er zijn ook unieke modellen op de markt. Waar je ook voor kiest, het ornament is een mooie toevoeging. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kunstig vormgegeven fontein, of een sculptuur waar het water rondom loopt? Waterornamenten zijn bovendien vrijwel altijd gemaakt van natuursteen. Hierdoor zijn ze mooi te plaatsen in een tuin waar al veel steen voorkomt, maar je kunt ze ook gebruiken om een speels accent in de tuin aan te brengen.

 

De werking van waterornamenten

Het hele idee achter waterornamenten is dat er sprake is van stromend water. Het rustige geluid van kabbelend water, dat is waar je het voor doet. Om het waterornamenten goed te laten werken heb je een pomp nodig. Deze pomp wordt soms meegeleverd met het ornamenten, maar in andere gevallen moet je het zelf bijbestellen. De pomp plaats je dan op een onopvallende plek, waar het water uit het reservoir pompt en uit het ornament laat komen. Als je een vijver hebt, heb je niet per se een reservoir nodig. Je kunt dan het water uit de vijver voor het waterornament gebruiken. Hoe je het ornament ook terug laat komen in de tuin, het zorgt in ieder geval voor een stijlvolle toevoeging.

 Comments are closed.

Back to Top ↑