Huis & tuin Schermafbeelding 2016-01-12 om 10.45.06

Published on januari 12th, 2016

0

Zo zit het met verhuizen!

Sta je op het punt om te gaan verhuizen maar ben je eigenlijk nog niet zo heel goed voorbereid? Wij behandelen in dit artikel uitgebreid hoe het zit met de benodigdheden en de checklist die nodig is tijdens een verhuizing.

 

Benodigdheden, checklist en overige informatie

De benodigdheden bij en tijdens een verhuizing kunnen heel erg uiteenlopen. Het is volledig afhankelijk van de hoeveelheid spullen en de afstand die afgelegd moet worden. Over het algemeen hebben gemiddelde huishoudens niet meer nodig dan een aantal verhuisdozen en een verhuiswagen. Echter ligt het gevaar van iets vergeten tijdens de voorbereiding van een verhuizing wel op de loer, daarom hebben wij een checklist samengesteld als het gaat om verhuizen:

 

– Regel vrij op je werk (veel mensen vergeten dit te regelen en in te plannen)

– Schat in hoeveel verhuisdozen je nodig hebt (beter te veel dan te weinig)

– Sticker je dozen of schrijf erop zodat je alles eenvoudig terug kunt vinden

– Bescherm kostbare of breekbare spullen met noppenfolie (ondanks dat ze in een verhuisdoos zitten is het verstandig alsnog deze spullen extra te beschermen)

 

Extra tip: uit onderzoek is gebleken dat koelkasten regelmatig stuk gaan tijdens een verhuizing. Door de koelkast vroegtijdig uit te schakelen voor het vervoeren kan dit voorkomen worden, dit heeft te maken met de vloeistof uit de koelkast.

 

Mocht je het toch willen uitbesteden aan een verhuisbedrijf kun je het beste natuurlijk ook veel offertes opvragen en met elkaar vergelijken om uiteindelijk voor de goedkoopste aanbieder te kiezen.

 

Uitbesteden van een verhuizing

Het uitbesteden van een verhuizing kan eenvoudig via een verhuisbedrijf of verhuisservice. Echter is dit vaak een kostbare zaak, maar het neemt wel heel veel gemak met zich mee. Het bedrijf neemt alles omtrent de verhuizing volledig voor haar rekening en je kunt als het ware zo je nieuwe woning instappen en al jouw spullen staan klaar. Sommige verhuisbedrijven bieden zelfs een extra service aan waarin zij direct jouw interieur volledig inrichten en je dus helemaal niets meer zelf hoeft te doen. Nogmaals: vergelijk offertes goed en kies voor de goedkoopste want dit is kostbare klus.Comments are closed.

Back to Top ↑