Tech El Capitan

Published on augustus 15th, 2015

0

Wat is er nieuw in El Capitan?

 

Apple heeft een nieuw besturingssysteem aangekondigd voor haar Apple computers. Na Yosemite komt nu het nieuwe besturingssysteem El Capitan. Ontwikkelaars kunnen al een bata-versie downloaden en laten zien wat de meest ingrijpende veranderingen zijn. Het gaat bij het nieuwe besturingssysteem El Capitan vooral om snelheid. Apps moeten sneller laden en de grafische prestaties van de Apple computers gaan er met El Capitan op vooruit. Toch zijn er wel een aantal veranderingen die zichtbaar zijn.

Grafische veranderingen in El Capitan

In El Capitan zie je niet direct hele grote veranderingen als het om het uiterlijk gaat. De grootste veranderingen als het om grafische vormgeving gaat zal al in OS X Yosemite. De opvolger van Yosemite heeft minder grafische veranderingen, maar het zijn er toch een paar. Zo is de cursor iets veranderd in een intelligente cursor. Op het moment dat je de muis beweegt naar een object waar op geklikt kan worden, wordt de muis iets groter.

Een tweede grafische verandering is het standaard lettertype dat Apple gebruikt. Het lettertype is iets moderner dan het oude lettertype. De tekens staan wel erg ver uit elkaar, dus het is in het begin even wennen.

Nieuw Lettertype El Capitan

Veranderingen in El Capitan vooral onder de motorkap!

Bijna alle nieuwe macs worden geleverd met SSD opslag. Dat maakt de computers al behoorlijk snel. Gebruikers van Yosemite klaagden echter wel dat het besturingssysteem hun Mac trager maakte dan toen ze de voorloper van Yosemite, Mavericks, hadden. El Capitan moet dit gaan compenseren. Daarom wordt er vooral ingestoken op snelheid. Apps moeten sneller laden en ook wordt de grafische module Metal ondersteund in El Capitan. Hierdoor moeten 3D-software en games beter draaien op de Mac.

Daarnaast is er aan El Capitan nog een handige functie toegevoegd. De mogelijkheid om het scherm in tweeën te delen. De optie is min of meer gekopieerd van Windows 7, maar eindelijk heeft ook Apple de mogelijkheid gezien om een dergelijke functie in hun besturingssysteem op te nemen. Voor veel mensen zal dit wel een belangrijke optie zijn, omdat je scherm splitten je veel sneller kan laten werken.

 

 Comments are closed.

Back to Top ↑