Cultuur Schermafbeelding 2016-09-02 om 13.54.46

Published on september 2nd, 2016

0

3 praktische tips voor een reis naar Turkije

Voor veel mensen staat Turkije vaak hoog op de verlanglijst om naartoe te gaan tijdens de zomervakantie. Het is namelijk een aangenaam land waar bijna altijd de zon schijnt en de temperaturen altijd goed zijn. Turkije heeft ook vele mooie resorts met mooie zwembaden en lekker eten. Veel Nederlanders trekken dan ook steeds vaker uit naar dit land om wat Turkse cultuur op te snuiven. Ben jij dit binnenkort ook van plan? Lees dan deze 3 praktische tips en ga goed voorbereid op vakantie.

1. Visum regelen

Sinds 2014 is het verplicht om een visum aan te vragen voor Turkije. Anders kom je het land namelijk niet binnen. Dit Is dus een soort toegangsbewijs om het land te mogen betreden. Alleen hoe kom je eraan? Eén manier is door deze op het vliegveld aan te vragen. Echter heb je hier vaak last van lange wachtrijen en ben je soms veel tijd kwijt. Mocht je het via deze weg doen is het aan te raden om dit niet op de dag zelf te doen. Een andere weg is via het internet. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om via een website als www.turksvisum.com online een visum aan te vragen. Dit is dus een veel makkelijkere en snellere manier.

2. Contant geld meenemen

Niet iedereen is er happig om contant geld mee te nemen naar een vreemd land, maar toch is het goed om toch iets op zak te hebben voor onverwachte situaties. Hoewel Turkije steeds meer pinautomaten krijgt bij de mooie resorts en in het centrum is het raadzaam om in Nederland alvast wat in de portemonnee te doen. Zeker als je naar plek gaat die wat meer in het binnenland ligt moet je wat cash geld bij je hebben. Daar zijn de pinautomaten vaak schaars en weet je nooit wanneer je er één tegenkomt.

3. Reisverzekering afsluiten

Hoewel het nooit helemaal valt uit te sluiten kan je ook in Turkije het slachtoffer worden van criminaliteit zoals zakkenrollen. In dat geval is het raadzaam om een goede reisverzekering af te sluiten. Misschien ben je altijd al op je hoede in vreemde landen en berg je de spullen altijd goed op, is de risico toch de groot om zonder goede reisverzekering op vakantie te gaan. Je kunt dan altijd terugvallen op de verzekering mocht er iets gebeuren.Comments are closed.

Back to Top ↑