Cultuur Keizersgracht Amsterdam

Published on augustus 5th, 2015

0

Hoe denken buitenlanders over Hollanders?  

Nederlanders zijn een behoorlijk apart volk. Natuurlijk heeft ieder volk zijn eigenaardigheden, maar Nederland laat bij buitenlanders altijd wel een indruk achter. Natuurlijk staat Amsterdam bekend om zijn grachten, Red Light District en de legale verkoop van verschillende soorten drugs. Maar ook de bewoners van de Lage Landen aan de zee kunnen nog weleens een opmerkelijke indruk achter laten.

Nederlanders zijn ontzettend direct

 Veel buitenlanders die in Nederland komen vinden de bevolking ontzettend direct. Onze Britse buren zijn natuurlijk extreem beleefd tegenover elkaar. De Britten vinden ons extreem direct en haast ongemanierd, natuurlijk is dit een generalisatie, niet iedere Brit zal dit vinden, maar dat geldt voor alles wat er in dit
artikel staat.Fietsen Nederlanders

Geen grote conflicten, wel eindeloos overleggen!

Het Nederlandse poldermodel zorgt ervoor dat er relatief weinig stakingen en conflicten zijn. Alles wordt overlegd en overal komt een compromis uit. Voor veel landen is dit een ideale situatie, maar het heeft ook een keerzijde. Veel overleg voorkomt weliswaar conflicten, het heeft ook tot gevolg dat het erg lang duurt voordat er een beslissing wordt genomen. Vooral Amerikanen kunnen zich hier nog wel eens aan ergeren.

Nederlanders zijn gierig, echt waar!

 Natuurlijk is dit ook een grove generalisatie, maar we zijn echt heel gierig. Het maakt niet uit waar we het over hebben, maar het eerste wat we doen is vragen: Wat kost het? Of het nu gaat over een paar sokken, een atoomonderzeeër, een kop koffie of een nieuw gevechtsvliegtuig er wordt altijd als eerste naar de prijs gekeken.

We zijn georganiseerd

Over het algemeen zijn Nederlanders erg van de klok. Wie om 14:00 een afspraak heeft is daar dan ook om 14:00. Er zijn nogal wat culturen waar er minder strikt met de tijd om wordt gegaan. Denk bijvoorbeeld aan landen in het Midden-Oosten of Afrika. Mensen die vanuit die landen naar Nederland komen moeten hier erg aan wennen.

Maar niet alleen qua afspraken zijn we erg stipt, we schijnen in de ogen van buitenlanders ook dol te zijn op rituelen op vaste tijden. We eten ’s ochtends op vaste tijden, hebben op vaste tijden koffiepauze en schijnen op vaste tijden onze avondmaaltijd te nuttigen. Misschien is dit een beetje een oud vooroordeel dat al aan het veranderen is, maar in de ogen van buitenlanders is het in ieder geval zo.

 

 Comments are closed.

Back to Top ↑