Cultuur Vakantiehuis Portugal

Published on januari 7th, 2016

0

Op vakantie in de zomermaanden

Nu de drukte van de decembermaand weer achter de rug is, wordt er door vele Nederlanders langzaam maar zeker weer nagedacht over de vakantiebestemming van 2016. Gaan we tijdens de zomermaanden weer veelvuldig naar het buitenland of is het dit jaar eens tijd om lekker in Nederland vakantie te vieren? Er zullen ongetwijfeld weer een groot aantal Nederlanders richting de zuidelijke gebieden van Europa trekken. Oost-Europese bestemmingen worden ook steeds populairder onder de Nederlanders, vaak zijn de prijzen in die gebieden iets gunstiger en dit doet de mensen besluiten om erheen te gaan. In de zomer is het in landen als Oekraïne, Corsica en Kroatië ook prachtig weer evenals in Zuid-Europese landen.

Top 3 vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Nederlanders houden ervan om tijdens de zomervakantie richting de zon te gaan en dan denk je al snel aan landen zoals Spanje, Portugal en Frankrijk. Opmerkelijk is Duitsland het meest bezochte vakantielanden onder de Nederlanders. Onze Oosterburen ontvangen jaarlijks meer dan een miljoen Nederlandse vakantievierders. De nummer 2 vakantiebestemming is Frankrijk, een land dat bekend staat om het zonnige weer en de prachtige gebieden. Nummer 3 op de lijst is Spanje. Net als Frankrijk is Spanje een land waar het voor het grootste gedeelte van het jaar lekker weer is. Een goede reden om lekker op vakantie naar Spanje te gaan.

Vakantiehuizen in Portugal

Steeds vaker kiezen Nederlanders om hun vakantie te vieren in een vakantiehuis of villa in plaats van een all-in hotel. Er zijn vele opties om in Europa een mooi vakantieverblijf te huren. Portugal is één van deze opties. Portugal heeft honderden geweldige vakantiehuizen die gehuurd kunnen worden gelegen in prachtige regio’s. Je kunt ervoor kiezen om een villa te huren nabij het strand, maar ook in het binnenland van Portugal is het heerlijk vertoeven. Door het warme klimaat ben je in Portugal verzekerd van lekker weer. Op de website www.portucasa.nl vindt u een overzicht van bijna alle vakantiehuizen die er in Portugal te huren zijn!

Portugal tijdens de wintermaanden

Het is niet alleen tijdens de zomermaanden lekker om in Portugal te vertoeven. Ook tijdens de winterperiode is het heerlijk om een vakantiehuisje te huren in de Algarve of één van andere prachtige gebieden die Portugal te bieden heeft. In de maanden naar de zomervakantie zullen de temperaturen nog boven de 20 graden uit komen tot en met ongeveer november. Het is wel verstandig om wat dikkere kleding mee te nemen omdat het niet meer zo aangenaam is al tijdens de zomermaanden. Als je toch nog voor de winterzon naar Portugal wil, wordt het aangeraden om naar Madeira te gaan. Op het eiland Madeira is het in de zomer iets kouder en in de winter een paar graden warmer.

Andere activiteiten in Portugal

Portugal is natuurlijk geschikt als je op vakantie wilt naar de zon, maar er zijn ook andere activiteiten te doen voor mensen die niet voor het zonnige weer naar Portugal komen. In het fraaie gebied van de Algarve zijn er vele wandelmogelijkheden, ideaal voor mensen die van lange wandeltochten houden. Voor golffanaten is de Algarve ook een perfect gebied. In de Algarve zijn 37 golfclubs, een aantal kleinere banen met 9 holes en het merendeel bestaat uit golfbanen met 18 holes of meer. Een leuke bezigheid dus voor de mensen die niet de hele dag in de zon willen liggen!

 Comments are closed.

Back to Top ↑