Entertainment boek

Published on augustus 10th, 2015

0

Welke boeken worden er het meest gelezen?

 

Het is in de categorie entertainment niet echt gebruikelijk om het over boeken te hebben. Dat is eigenlijk raar. Nog steeds halen mensen veel vermaak, of zo je wilt entertainment, uit het lezen van boeken. Wereldwijd lezen er miljarden mensen boeken. Daarom hier een overzicht van de 10 meest gedrukte boeken in de afgelopen jaren. De cijfers zijn afkomstig van deze pagina. Het betreft een overzicht van de meest gedrukte boeken in de afgelopen 50 jaar.

De Bijbel

Voor christenen is de Bijbel een heilig boek. Het christendom is de grootste godsdienst ter wereld, dus het is niet verwonderlijk dat de Bijbel het meest gedrukt is. 3.9 miljard keer werd de bijbel in vrijwel iedere taal ter wereld uitgegeven. De Bijbel is echter niet alleen voor christenen interessant om te lezen. De bijbel is geschreven over een tijdsbestek van ongeveer 2000 jaar. Wie geïnteresseerd is hoe mensen in het verleden dachten over bepaalde dingen, vindt in de bijbel een goed aanknopingspunt.

Het Rode Boekje van Mao Tse-tung

 Op de tweede plaats staat het rode boekje van Mao Tse-tung, of beter gezegd: de citaten uit de werken van Mao Tse-tung. In dit boekje vind je 33 hoofdstukken met daarin 427 citaten afkomstig uit de tijd dat Mao Zedong de leider van China was. Het boekje werd in eerste instantie uitgegeven voor het volksleger, maar daarna werd het ook verplicht om door de gewone burgers gelezen te worden.

Harry Potter

De zeven boeken van J.K. Rowling zijn wereldwijd 400.000.0000 keer gedrukt. Dat is niet weinig. Voor de mensen die het verhaal niet kennen: het boek gaat over een jongen genaamd Harry. Hij heeft geen ouders meer, die zijn namelijk gedood door een zwarte tovenaar. In de zeven boeken bindt Harry de strijd aan met deze tovenaar. Voor wie het verhaal al kende, maar nog meer geheimen van Harry Potter wil lezen, die moet eens op deze pagina kijken.

Lord of the Rings 

Misschien houdt je helemaal niet van fantasy-boeken, maar ze zijn toch behoorlijk populair, want ook het vierde boek dat het vaakst ter wereld is gedrukt is “The lord of the Rings”. Dit boek werd echter veel minder gedrukt dan Harry Potter, namelijk 103 miljoen keer. The Lord of the Rings is een boek dat eigenlijk niet op zichzelf staat. Het is de opvolger van het veel eenvoudigere boDe meest gedrukte boeken ter wereldek: The Hobbit. Ook in dit boek staat de strijd tussen goed en kwaad centraal.

De Alchemist

De Alchemist is niet het boek dat het meest verkocht is, maar het is wel het boek dat het meest vertaald is terwijl de auteur nog in leven was. De alchemist is geschreven door Paulo Coelho en is in meer dan 53 talen vertaald en staat daarmee in het Guiness Book of Record. Het boek gaat over een reis met als doel om de schatten van de piramides te vinden. Tijdens de reis ontmoet de hoofdpersoon zoveel mensen met zoveel interessante verhalen, dat hij eigenlijk niet meer op zoek is naar de oorspronkelijke schat.

 

 

 Comments are closed.

Back to Top ↑