besparen besparen2

Published on augustus 6th, 2015

0

3 tips die je serieus helpen om geld te besparen

Het gaat weer wat beter met de economie en steeds meer mensen vinden een baan. Voor wie werk hebben, net een baan gevonden hebben of helaas geen werk hebben kan het nog steeds wel verstandig zijn om op de kleintjes te letten. Geld besparen is helemaal niet moeilijk en je hoeft er helemaal geen kwaliteitsverlies door te hebben. Goed en goedkoop is wel degelijk mogelijk. Daarom krijg je hier drie tips die je helpen om serieus geld te besparen zonder dat je kwaliteit in hoeft te leveren.

Geld besparen door de goedkoopste zorgverzekering te kiezen.

In Nederland is het zo geregeld dat de basiszorgverzekering voor iedereen gelijk is. Waar je ook een basiszorgverzekering afneemt, voor iedereen is dit pakket gelijk. Het pakket is echter wel gelijk, maar de prijzen van hetzelfde pakket verschillen fors. Zo kan je bij de ene verzekeraar fors meer betalen voor hetzelfde pakket. Dat kan je gelukkig op een heel eenvoudige manier voorkomen. Aan het begin van het jaar mag je van zorgverzekeraar veranderen. Door dan de goedkoopste verzekeraar te kiezen kan je serieus geld besparen.

Let echter wel op. Het basispakket is bij iedere verzekeraar hetzelfde. De aanvullende pakketten zoals bijvoorbeeld een tandartsverzekering is niet bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als je niet alleen het basispakket afneemt is het verstandig om wel even extra te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een aanvullende verzekering bij de goedkoopste zorgverzekeraar en wat er in dit pakket zit.

Op gas, water en licht kan je veel besparen!

Gas, water en licht zijn diensten die vrijwel ieder huishouden af zal nemen. De prijzen van gas, water en licht kunnen echter sterk verschillen. Energieaanbieders hanteren verschillende prijzen voor een bepaalde eenheid energie. Daarom kan het goed zijn om zo nu en dan de tarieven die verschillende energiemaatschappijen berekenen even tegen het licht te houden. Overstappen van energiemaatschappij is een administratieve bezigheid, er komt niet zo heel veel bij kijken, maar het kan je wel veel geld laten besparen.

Geld besparen door je telecomabonnement te vergelijken

Vrijwel iedereen heeft een mobiel abonnement. De kosten van mobiele telefonie kunnen sterk verschillen, maar dat hangt er natuurlijk ook vanaf welk abonnement je hebt. Toch kan het zo zijn dat je vrijwel hetzelfde pakket bij een andere provider of tussenpersoon voor veel minder geld kan krijgen. Providers bieden je de mogelijkheid om een aantal maanden voordat je contract afloopt al een nieuwe telefoon uit te zoeken, uiteraard op voorwaarde dat je je abonnement verlengt. Soms kan het echter goed zijn om hier niet direct op in te gaan en eerst eens te kijken of je niet ergens anders hetzelfde pakket kan krijgen, maar dan voor minder geld. Let wel op dat je voordat je abonnement afloopt een andere provider hebt gevonden, anders loop je het risico dat je je nummer niet meer kunt behouden.Comments are closed.

Back to Top ↑