besparen verhuizen

Published on mei 3rd, 2018

0

De eerste stappen van verhuizen

De economie bloeit weer op en de huizenmarkt doet daar gelukkig weer aan mee. Een aantal jaar terug stonden huizen lang te koop of durfden potentiële verhuizers het niet eens aan op hun huis in de verkoop te zetten. Vandaag de dag ziet deze branche er gelukkig weer een stuk positiever uit. Wil jij de stap ook maken, maar wordt je nog steeds tegen gehouden?

Verhuisplannen

Verhuisplannen kunnen overal vandaan komen. Huur je nu en wil je gaan kopen? Heb je juist een huis gekocht en moet je wegens omstandigheden op zoek naar een huurwoning? Wordt jullie huis voor het groeiende gezin nu toch echt te klein of is het gezin nu juist weer aan het krimpen en zoek je iets om van je oude dag te genieten? Wat je verhuisplannen ook zijn, het is goed voor te stellen dat de stap lastig is te maken.

Een nieuw paleis

Het kan natuurlijk zo zijn dat je al tijden een bepaald huis op het oog hebt, maar ook is het mogelijk dat jij je droomhuis nog niet hebt gevonden. Naast verschillende makelaarskantoren afstruinen, is het ook aan te raden om je bij meerdere makelaars in te schrijven als woningzoekende. Op die manier blijf je niet alleen op de hoogte van huizen die openbaar te koop staan, maar wordt je ook meegenomen bij huizen in de “stille verkoop”. Ook is het mogelijk dat de makelaar jou als eerste belt als er een mooie nieuwe woning op het oog is.

Je huidige woning

Je eigen, huidige, woning verkopen kan lastig zijn. Ook is het mogelijk dat hij binnen de kortste keren is verkocht. Toch is het een traject dat niet in de koude kleren gaat zitten. Deze plek is voorheen, of nog steeds, toch je thuis (geweest). Voordat je je woning in de verkoop wil zetten, is het handig om een aantal dingen te weten. Weet je bijvoorbeeld al wat je huis waard is? Het is slim om een waardebepaling van je huis te laten doen. Dit kan geheel vrijblijvend, dus je zit niet direct aan een makelaar of verkoopsom vast. De makelaar bepaalt de marktwaarde van jouw huis, zodat je het onderste uit de kan kunt halen!Comments are closed.

Back to Top ↑