besparen schermafbeelding-2016-11-15-om-10-17-30

Published on november 15th, 2016

0

Zo zit het met de zorgverzekering in 2017

Het is ieder jaar van belang de juiste zorgverzekering te kiezen. Je wilt immers altijd zo goed mogelijk verzekerd zijn voor zo’n klein mogelijk bedrag. Ook dit jaar zijn er weer een aantal wettelijke wijzigingen doorgevoerd. Het is hierdoor verstandig jezelf opnieuw in te lezen en te bepalen wat voor jou de beste keuze is. In dit artikel zullen we een aantal punten behandelen waarnaar je kunt kijken bij het afsluiten en vergelijken van een zorgverzekering in 2017.

Basisverzekering
In principe is de basisverzekering voor iedereen gelijk. Het pakket is namelijk door de overheid opgesteld als minimale norm waaraan we in Nederland verzekeringsplichtig zijn. Toch kunt u hierbij wel de keuze maken tussen een natura en een restitutiepolis. Bij de naturapolis betaald uw zorgverzekeraar het bedrag aan de zorgverlener en bij de restitutiepolis doet u dat zelf. De prijs van het basispakket is hiervan afhankelijk.

Aanvullende verzekering
Met het basispakket wordt lang niet alle zorg gedekt. Wanneer u extra wensen heeft of voorzorgen wilt nemen op het gebied van tandkundige zorg, bril/lenzen, anticonceptie of alternatieve medicijnen kan het verstandig zijn een aanvullende verzekering af te sluiten.  Doordat de verzekering precies afgestemd kan worden op uw wensen is het wel belangrijk de verschillende mogelijkheden te vergelijken.

Eigen risico
Het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaald in geval van behandeling. Wanneer u verwacht risico’s te lopen is het belangrijk het eigen risico laag te houden. Hierbij wordt wel uw maandelijkse premie hoger. Verwacht u echter geen zorgkosten kunt u het eigen risico verhogen.

Overstappen
Het kan voordelig zijn over te stappen van zorgverzekeraar. Hierbij is het wel belangrijk in de gaten te houden of u ook in het eerste jaar van alles bent verzekerd. Verzekeraars kunnen er namelijk voor kiezen de tandheelkundige kosten in het eerste jaar van het eigen risico af te trekken. Toch wordt de premie bij uw vaste verzekeraar ook elk jaar duurder. Kortom: Kijk en vergelijk!Comments are closed.

Back to Top ↑