besparen Schermafbeelding 2016-04-14 om 09.03.46

Published on april 14th, 2016

0

Alles in 1 bij de Nederlandse Energie Maatschappij

Vorige week heeft de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) bekendgemaakt dat het behalve energie ook internet, televisie en telefonie gaat verkopen. Hiermee is NLE de eerste energieleverancier die ook alles in 1 aanbiedt in heel Nederland. De planning is dat dit vanaf eind dit jaar mogelijk is. Energiebedrijf DELTA biedt al langere tijd de combinatie van de diensten aan, maar de alles in 1-diensten van dit bedrijf zijn voornamelijk in Zeeland beschikbaar.

Openbreken van de markt

NLE gaat geen eigen netwerk opzetten maar maakt gebruik van het KPN netwerk. Doel van de energieleverancier is om binnen vijf jaar tijd 500.000 huishoudens van internet bellen tv te voorzien. Momenteel biedt de NLE, die tien jaar geleden begon met de verkoop van energie, hun diensten aan bijna 800.000 klanten. De NLE wil naar eigen zeggen de “vastgeroeste alles in 1-markt openbreken”, zoals ze dat ook gedaan hebben op de energiemarkt.

NLE vernieuwt verdienmodel

Het verbruik van energie in de energiemarkt laat al jaren een daling zien volgens het bedrijf. Dit zou onder andere komen door de betere isolatie van huizen en de apparaten die binnenshuis steeds zuiniger worden. Verder verwacht de NLE dat binnen nu en tien jaar de huishoudens in Nederland grotendeels zelfvoorzienend zullen worden in hun energiebehoefte. Tijd dus voor een nieuw verdienmodel, aldus Harald Swinkels, oprichter en directeur van NLE. “Voor ons is het een uitdaging om met het aanbieden van andere diensten nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen.”

Afgelopen jaar steeg de omzet van de energieleverancier naar 410 miljoen euro, wat een 5% groei betekende ten opzichte van 2014. De nettowinst kwam net onder de 12 miljoen euro uit.

Uitdagen van KPN en Ziggo

Met een goedkoper aanbod van alles in 1 wil NLE zowel KPN als Ziggo uitdagen. Volgens Swinkels is het een traditionele, ingedutte markt waarbij het mooi is om deze op te schudden. Er is nog niet gesproken over de prijzen van de abonnementen die aangeboden zullen worden door de leverancier.

Vanaf deze maand is er begonnen met testen bij eigen medewerkers en familie en vrienden. Volgens de leverancier zelf gaan ze een goedkoper én beter alternatief bieden dan KPN. Dit willen ze bereiken door slimmer in te kopen. Het is niet mogelijk om een hogere snelheid aan te bieden dan de concurrenten vanwege het gebruik van het KPN netwerk. Als uniek punt wil NLE behalve de prijs ook klanten overtuigen door het gratis leveren van een Wifi-versterker, die moet zorgen voor beter draadloos bereik in huis.

Vergelijken van internet bellen tv

Als NLE eind dit jaar goedkope alles-in-1-pakketten levert kan je natuurlijk via een vergelijker overstappen van alles in 1-abonnement om zo te profiteren van nog meer extra kortingen. Het overstappen en vergelijken van deze abonnementen kan gemakkelijk op een website met een alles in 1-vergelijker. Heb je geen behoefte aan een vaste telefoon maar kijk je wel vaak naar je lievelingsserie op televisie? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om een 2 in 1 pakket te kiezen bestaande uit internet en televisie: je kunt bijvoorbeeld internet pakketten vergelijken op EasySwitch.nl.

 Comments are closed.

Back to Top ↑