besparen Schermafbeelding 2016-02-29 om 16.09.22

Published on februari 29th, 2016

0

Besparen op comfort

Je kunt thuis makkelijk geld besparen op je vaste lasten zonder dat je hiervoor iets hoeft te laten. Zo kun je je energierekening makkelijk naar beneden brengen zonder de verwarming lager te zetten.

 

Besparen door over te stappen

Thuis maak je iedere dag gebruik van gas en licht waar je een vast bedrag per maand voor betaalt. Deze energie is bij iedere energieleverancier hetzelfde, maar toch vraagt de ene energieleverancier hier meer geld voor dan de ander. Het is daarom voordelig om de tarieven van verschillende energieleverancier met elkaar te vergelijken.

 

Hoe kunnen de energietarieven verschillen?

Energieleveranciers mogen zelf de hoogte van het stroom- en gastarief bepalen. Veel mensen zitten al jaren bij dezelfde energieleverancier en gaan ongemerkt ieder jaar meer betalen. Dit is niet nodig, want er zijn veel energieleveranciers die stunten met de energietarieven om nieuwe klanten binnen te halen. Hierdoor zijn er grote verschillen tussen de energieprijzen, geen reden dus om nog langer teveel te betalen.

 

Warme welkomstkortingen

Niet alleen de energietarieven kunnen een verschil maken, ook de welkomstkortingen kunnen hoog oplopen. Energieleveranciers geven soms wel tot 250 korting als je als nieuwe klant een contract afsluit. Letterlijk een warm welkom, want met hetzelfde energieverbruik bespaar je jaarlijks ineens 250 euro op je energierekening.

 

Vergelijken loont

Wil je op een makkelijke manier zonder moeite geld besparen? Stap dan over van energieleverancier. De verschillende contracten kun je met elkaar vergelijken op vergelijkingssites zoals EasySwitch.nl en de overstap is binnen 5 minuten gratis geregeld. Maak ieder jaar de overstap en bespaar standaard een paar honderd euro.Comments are closed.

Back to Top ↑