besparen geld besparen2

Published on september 30th, 2015

0

Hoe bespaar ik op kleding?

Kleding is noodzakelijk. Maar het aanschaffen van nieuwe kleding kost een hoop geld. Geld die je wellicht liever ergens anders voor wilt gebruiken. In dit artikel worden enkele tips gegeven, voor het besparen op kleding.

Zorg voor basics

Wanneer je kledingkast een leuke collectie aan basics bevat, kun je gaan combineren. Met dezelfde kleding zie je er toch steeds anders uit. Basics zijn voordeliger en overal te koop.

Do It Yourself

Als je handig en creatief bent, is het zelf (ver)maken van kleding een goede manier om voordelig kleding aan te schaffen of te hergebruiken. Op het internet vind je enorm veel informatie en inspiratie voor het maken en vermaken van kleding. Kijk ook rond op sociale media zoals Facebook en Pintrest. Ook voor stoffen kun je op internet terecht. Er zijn diverse webshops die mooie stoffen verkopen. Zelf heb ik een voorkeur voor ‘de Stoffenstraat’. Een webshop die kwaliteitsstoffen verkoopt tegen marktprijzen. Zij hebben tevens een enorme collectie!

Tweedehands kleding

Het hergebruik van kleding is uiteraard ook een voordelige optie. Er zijn tweedehands winkels waar je voor een prikje, leuke kleding kunt kopen. Een andere mogelijkheid is om kleding te ruilen of kleding over te nemen van mensen uit je omgeving. Zeker bij kinderkleding is dit een goede optie. Kinderen groeien snel uit kleding. De kleding is vaak nog in prima staat, maar passen simpelweg niet meer.

Uitverkoop

De meest voor de hand liggende tip is het kopen van kleding in de uitverkoop. In de loop van het seizoen worden resten van de huidige collectie met korting verkocht. Tijdens de uitverkoop kun je soms kleding kopen met 50 tot 70% korting. Wel is het aanbod beperkt, zeker wanneer je een populaire maat hebt. Een handige tip is om vooraf bij winkels te informeren waneer de uitverkoop begint. Wees tijdens de uitverkoop wel alert op wat je koopt. Koop alleen kledingstukken die nodig zijn en vaak worden gedragen. Het gevaar in de uitverkoop schuilt in het kopen van kledingstukken die niet nodig zijn en weinig wordt gedragen. De verleiding ontstaat doordat het een koopje is en deze echt niet kan laten hangen.

Outlet

Naast de uitverkoop zijn er ook outlets. Bij deze outletstores wordt merkkleding verkocht voor lagere prijzen. Je vindt hier voornamelijk kledingstukken uit oudere collecties en kleding met een klein foutje.

Kortingscodes

Deze tip is te gebruiken bij het online winkelen. De meeste webshop bieden de mogelijkheid om een kortingscode in te voeren. Als je geen kortingscode hebt, dan loont het vaak de moeite om deze te zoeken. Je kunt hier Google voor gebruiken en je kan even op kortingscode.nl kijken. Kortingscode.nl werkt enorm goed, alleen dien je wel een account aan te maken.Comments are closed.

Back to Top ↑