besparen schermafbeelding-2016-11-18-om-17-07-18

Published on november 15th, 2016

0

Hoe zit het met uw stroombron?

Energie: We kunnen er niet zonder! Toch is de traditionele grijze stroom niet erg goed voor ons milieu. En ook zonder een gezond milieu kunnen we niet leven! Wel om deze reden wordt tegenwoordig vaak gesproken over de productie van groene stroom. Inmiddels maakt dan ook 1 op de 3 huishoudens (gedeeltelijk) gebruik van groene energie. In dit artikel zullen we de verschillen tussen groene en grijze stroom bespreken.

Groene stroom
Doordat deze stroom wordt opgewerkt uit duurzame energiebronnen als de zon, de wind en het water is de opgewekte energie niet schadelijk voor ons milieu. Het is hierdoor goed dat er steeds meer gebruikt wordt gemaakt van dergelijke bronnen. Toch blijft het moeilijk om met groene energie in de volledige energiebehoefte van een gezin te voorzien.

Grijze stroom
Zoals aangegeven is het grootste gedeelte van alle energie afkomstig van grijze stroom. Niet zo vreemd ook als we kijken naar het feit dat grijze energie de goedkoopste energie is en zal blijven. Hierbij is de opslag en het transport van grijze energie ook vele malen makkelijker. Door dit laatste punt moeten veel huishoudens met groene stroom evengoed grijze stroom gebruiken om te kunnen beschikken over een gewenste hoeveelheid energie.Comments are closed.

Back to Top ↑