besparen no image

Published on september 2nd, 2016

0

Het kopen van een nieuwe of tweedehands auto

Bij het uitzoeken van de nieuwe of tweedehands auto moet je niet alleen bedenken wat voor auto je wilt hebben. Je moet namelijk ook gelijk bedenken hoe je de financiering van de auto gaat regelen. Er zijn verschillende manieren waarop je de auto kunt financieren. Je kunt natuurlijk je oude auto verkopen en vervolgens het geld gebruiken om daar een nieuwe auto van te kopen. Daarnaast kun je je auto ook kopen met je eigen vermogen. Je kan geld hebben gespaard voor een auto en dit spaargeld ook uiteindelijk gebruiken om de auto te kopen. Alleen dat lukt niet altijd: zeker niet als je oude auto niet meer veel geld waard is en sparen is ook niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er nog andere manieren waarop je je auto kunt financieren. De twee meest voorkomende manieren zijn via een autolening, een onderhandse lening of via een persoonlijke lening. Wij zullen deze drie verder uitlichten, zodat je weet waar je het beste voor kan gaan. 

1.Een autolening

 

Een autolening is een lening waarbij je het aankoopbedrag van de auto leent en deze in termijnen gaat terugbetalen. Bovenop het aankoopbedrag komt er ook nog rente: deze moet je ook elke maand betalen. Kies daarom een passende autolening, zodat je kunt voorkomen dat je boven je budget leent. Het geld wordt direct beschikbaar gesteld en je kunt dus direct de auto kopen. Je bent nog niet officieel eigenaar van de auto: dat ben je als je de auto hebt afbetaald. Je kunt een autolening afsluiten bij een financiële instelling en bij een autogarage.

2. Persoonlijke lening

 

Een persoonlijke lening werkt hetzelfde als een autolening. Je leent een bepaald bedrag en dit bedrag ga je termijnen en met rente terugbetalen. Bij een persoonlijke lening zou je eventueel wel meer geld kunnen lenen dan wat de auto kost.

3. Onderhandse lening

 

Een onderhandse lening is een lening waarbij je geld leent van een familielid, vriend of kennis. Dit bedrag moet je ook in termijn betalen, maar meestal hoef je hier geen rente over te betalen. Er kunnen veel conflicten ontstaan over deze manier van lenen, want wanneer de betaling niet voldaan wordt, ontstaat hier vaak een persoonlijke kwestie. Zet dit daarom altijd duidelijk op papier.

 

Je weet nu de drie manieren waarop je je auto kan financieren als je geen eigen vermogen hebt. Kies de beste uit, maar let wel op: geld lenen kost ook geld.Comments are closed.

Back to Top ↑