besparen Schermafbeelding 2016-09-02 om 15.22.58

Published on september 2nd, 2016

0

Tips waardoor je nooit te veel betaalt voor je telefoon

We hebben het allemaal wel eens gehad, het einde van de maand is in zicht en de telefoonrekening komt binnen. De rekening blijkt vele malen hoger dan je dacht. Dit wil je natuurlijk de volgende keer voorkomen, de telefoonrekening is namelijk een groot gedeelte van je maandelijkse kosten. Hoe je dit kan doen, lees je in dit artikel!

 

Internet

Wanneer je een hoge rekening hebt, komt dat bijna in alle gevallen doordat er flink gebruik is gemaakt van internet, en er meer is gebruikt dan de bundel toestaat. Dit kan je op meerdere manier voorkomen. De meest voor de hand liggende oplossing is door simpelweg de bundel te verhogen, hierdoor wordt je standaard bedrag welliswaar wat hoger, maar je hebt wel een wat ruimere vangnet. Zie je het niet zitten om je maandelijkse bedrag op te schoeven? Dan bestaan er gelukkig nog meer alternatieven. Zo zijn er diverse apps die het internetgebruik voor je bijhouden. Je kan een limiet instellen waarbij je een waarschuwing ontvangt wanneer dit is bereikt, of waarna het internet zelfs helemaal wordt afgesloten.

 

Prepaid

Waneer je er helemaal zeker van wilt zijn niet te veel te betalen, kan je gebruik maken van een prepaid simkaart. Wanneer je een dergelijke sim hebt aangeschaft, bepaal je zelf hoeveel beltegoed je erop wilt zetten. Wanneer dit tegoed is overschreden, kun je niet meer bellen en internetten. Houd er rekening mee dat je niet te veel beltegoed op de kaart zet om wederom verrassingen te voorkomen.

 

Kinderen

Het meerendeel van de tijd die kinderen besteden op een telefoon gaat naar spelletjes. Het verdienmodel van bijna alle games zijn advertenties en in-game aankopen. De aankopen zijn gekoppeld aan je account, welke je aan het einde van de maand terugziet op je telefoonrekening. Kinderen zijn hier niet bewust van. Het is daarom aan te raden om dergelijke aankopen te beveiligen met een wachtwoord of vingerprint.Comments are closed.

Back to Top ↑