besparen Schermafbeelding 2016-03-01 om 13.43.52

Published on maart 1st, 2016

0

Wees niet oververzekerd voor je autoverzekering

Nederlanders houden van zekerheid en zijn dan ook vaak over verzekerd. Mocht er iets gebeuren, willen we er zeker van zijn dan de kosten worden gedekt. Hierdoor zijn we verzekerd voor dingen die niet op ons van toepassing zijn of geven we zoveel uit aan de verzekering, dat we het zelf hadden kunnen bekostigen van ons spaargeld.

 

Oververzekerd zijn betekent dat de dekking voor de verzekering hoger is dan het financiële risico. In zo’n geval heb je het financiële risico, wat vaak erg klein is, al meerdere keren betaald met de dekking. Oververzekering komt niet alleen voor bij autoverzekeringen, het komt voor bij allerlei verzekeringen. Een goed voorbeeld is de inboedelverzekering.

 

Heb je een inboedelverzekering afgesloten voor 100.000 euro, maar is je inboedel in werkelijkheid maar 20.000 waard? Dan betaal je waarschijnlijk een veel te hoge premie, want je zult nooit meer dan 20.000 uitgekeerd krijgen.

 

Hoe je erachter komt of je oververzekerd bent wat betreft je autoverzekering? Je kan je autoverzekering vergelijken op autoverzekering.nl en bedenk je goed welke dekking je nodig denkt te hebben.. Een allrisk autoverzekering (volledig casco) is bijvoorbeeld niet nodig wanneer je auto ouder is dan 4 jaar. Een beperkt casco dekking is in deze gevallen vaak al genoeg.

 Comments are closed.

Back to Top ↑