Geld Schermafbeelding 2016-04-05 om 14.39.30

Published on april 5th, 2016

0

Een kredietkaart

Een kredietkaart

Een kredietkaart is een gemakkelijke en veilige manier van betalen. Met een kredietkaart kun je wereldwijd betalen. Ook online kun je bijna overal wel betalen met een kredietkaart.

 

Hoe werkt een kredietkaart?

Een kredietkaart is gewoon een bankpas. Het werkt alleen net iets anders. Bij een bankpas betaal je direct en wordt het geld gelijk van je rekening afgeschreven. Dit is bij een kredietkaart niet het geval. Een kredietkaart is een kaart waarbij je niet direct betaalt. Het uitgegeven bedrag wordt gereserveerd op je kredietkaart en moet je aan het einde van de maand terug betalen. Ook kun je er voor kiezen om het uitgegeven bedrag terug te betalen in termijnen. Als je er voor kiest om in termijnen terug te betalen, betaal je wel rente over het uitgegeven bedrag.

 

Elke kredietkaart heeft een maandelijks limiet. De meeste kredietkaarten hebben een limiet van ongeveer 3000 euro. Het is ook mogelijk om een kredietkaart aan te schaffen met een hoger limiet dan 3000 euro, maar dan moet je inkomen daar wel toereikend voor zijn. Een kredietkaart kan bij de meeste banken gratis aangevraagd worden. Wel vragen veel banken een jaarlijks tarief voor een kredietkaart. Zelfs als je hem niet gebruikt, moet je dit jaarlijkse tarief betalen.

 

Kredietkaarten vergelijken
Welke kredietkaart geschikt voor je is, is afhankelijk van je uitgaven en je inkomen. Ga je veel op reis? Er zijn kredietkaarten waarmee je korting krijgt op vliegtickets. Tank je veel? Sommige kaarten geven je altijd 5% korting op een tankbeurt. Als je veel online winkelt, is het handig om te kijken voor een kredietkaart die je aankopen verzekert. Als een product dan beschadigd aankomt of helemaal niet aankomt, kun je het bedrag gemakkelijk terug laten storten. Er zijn ook speciale kredietkaarten voor studenten.

 Comments are closed.

Back to Top ↑