Geld Schermafbeelding 2018-09-12 om 14.48.55

Published on juli 29th, 2018

0

Wat is e-mandate?

e-Mandate: een Digitale Incassomachting met het gemak van iDEAL
De banken in Nederland hebben gezamenlijk een e-Mandate oplossing ontwikkeld in 2015, Digitaal Incassomachtigen. Buckaroo lanceert als eerste Payment Service Provider in samenwerking met de grootbanken (ING, Rabobank, ABN Amro) e-Mandates zodat incasso’s, ofwel SEPA Direct Debits kunnen worden verrijkt met de digitale handtekening van de consument.

Door dit initiatief is het mogelijk om snel en effectief de authenticatie van de consument te kunnen doen. Dit levert veel gemak, een hogere conversie én het voordeel van een verminderd terugboekrisico op.

e-Mandates werken simpel en effectief

e-Mandates werken herkenbaar voor de consument. Deze bevestigt de afspraak om zijn betaalverplichting te voldoen met Digitaal Incassomachtigen binnen zijn eigen bekende internetbankieromgeving. Hiermee kan de consument de gehele machtiging herkenbaar, snel en online afhandelen. Buckaroo verzorgt en faciliteert het proces en biedt daarnaast ook de mogelijkheid aan incassanten om de e-Mandate op te slaan en in te zien. Simpel en effectief.

Wat zijn de voordelen van eMandate voor organisaties?

  • Bij de eMandate vindt de identificatie helemaal digitaal plaats. Deze identificatie is 100% geldig voor SEPA. Er is dus geen ‘natte’ handtekening nodig.
  • Om een eMandate af te geven gaat de consument/donateur naar zijn eigen bankomgeving – vergelijkbaar met iDeal. Voor consumenten is dit niet alleen vertrouwd, het is ook nog eens uitermate betrouwbaar.
  • Bij eMandate wordt de machtiging door de bank direct op de whitelist van de consument gezet. Dit betekent dat het bedrijf of de organisatie de machtiging altijd mag uitvoeren.  Je hebt dus minder uitval.
  • Bij ‘twistgevallen’ (discussie of de machtiging wel is afgegeven) sta je als organisatie heel sterk. De bank heeft immers al het bewijs in handen dat de machtiging is afgegeven!

 

 Wat gebeurt er met de oude manier van machtigingen werven?

De banken hanteren op dit moment een ‘gedoogbeleid’ ten aanzien van andere vormen van machtigingen. Het is de verwachting dat dit gedoogbeleid wordt voortgezet.  Er komen relatief weinig klachten en controleren zou een enorme inspanning kosten. Overigens kan ‘Europa’ wel spelbreker zijn. Als de Europese Centrale Bank gaat verplichten dat lokale banken op machtigingsconstructies gaan toezien, dan kan dit het einde van het gedoogbeleid betekenen.

Wat moet je als organisatie regelen voor eMandate?

Als organisatie heb je sowieso een incassocontract nodig. Als je gebruik wilt maken van eMandate zul je een aanvullend contract moeten afsluiten met je bank. Hoe dit contract eruit ziet en of hier kosten aan verbonden zijn, is nog niet duidelijk. Ook is niet helder wat de kostenstructuur is per transactie. Daarnaast moet je deze betaaloptie natuurlijk laten inbouwen in je donatiepagina of webshop.Comments are closed.

Back to Top ↑