besparen Geld besparen op de markt

Published on augustus 8th, 2015

0

Geld besparen op de markt

 

Wie geld wil besparen kan er goed aan doen om af en toe zijn dagelijkse boodschappen zoals groenten, fruit en vis op de markt te kopen. Natuurlijk is het ook mogelijk om andere producten op de markt aan te schaffen, maar zeker als het om verse producten gaat kan je veel geld besparen door deze op de markt te kopen. Nederlanders kopen van oudsher veel op de markt. Daarom zijn er in het Nederlands behoorlijk wat spreekwoorden die over de markt gaan. Hier benoemen we drie spreekwoorden en laten je zien hoe je aan de hand van deze spreekwoorden geld kan besparen op de markt.

Op de markt is een gulden een daalder waard

Geld besparen op groenten en fruitDit spreekwoord komt nog uit de tijd dat we de gulden nog hadden. Er wordt mee bedoeld dat je op de markt voor hetzelfde geld veel meer kan kopen. Een gulden had een waarde van ongeveer €2,20. De rijksdaalder was meer dan het dubbele waard. Dit spreekwoord wil dus duidelijk maken dat je met minder geld meer kan kopen op de markt. En vaak is dat ook echt zo. Markthandelaren kopen vaak mooie partijen op die ze op de markt aanbieden om zo klanten te lokken. Ook de normale prijzen op de markt liggen vaak lager dan in de winkel. Daarnaast is de kwaliteit vrij goed en soms zelfs beter dan in de winkel. Je kan dus op de markt voor minder geld betere kwaliteit groenten en fruit kopen en dat merk je in je portemonnee!

De markt afstruinen

Wie echt geld wil besparen gaat de markt af en op zoek naar mooie koopjes. Markthandelaren hebben vaak een aantal mooie aanbiedingen waar je extra van kan profiteren. Wie de markt afstruint koopt bij iedere markthandelaar de koopjes en verzamelt zo wat hij of zij nodig heeft. Dat kost natuurlijk wat meer tijd, maar je krijgt er wel meer voor terug en je kunt meer besparen!

Bij het scheiden van de markt leert men de koopman kennen

Zeker als het om verse producten gaat zitten markthandelaren niet op voorraden te wachten. Ongeveer een uur voordat de markt wordt afgebroken zullen markthandelaren met nog scherpere prijzen of aanbiedingen gaan werken om er maar voor te zorgen dat ze door hun voorraad heen zijn. Wie tegen het sluiten of scheiden van de markt z’n boodschappen gaat doen kan nog meer geld besparen, terwijl je niets hoeft in te leveren aan kwaliteit!

 

 Comments are closed.

Back to Top ↑