besparen Geld

Published on augustus 20th, 2015

0

Geld besparen zonder in te leveren op kwaliteit

 

Dit artikel is een vervolg op een artikel dat al eerder op deze site te vinden was. Dit artikel gaf je drie tips om geld te besparen. Geld besparen is natuurlijk niet zo’n prestatie. Van ieder product bestaan goedkopere en duurdere varianten. Als je het goedkopere product koopt, dan ben je natuurlijk ook minder geld kwijt, maar niet zelden lever je dan ook in op de kwaliteit. Er zijn echter ook manieren om geld te besparen zonder op de kwaliteit in te leveren. In dit artikel krijg je nog een paar extra tips om geld te besparen.

Geld besparen: autoverzekering vergelijken

Het hebben van een verzekering in Nederland is verplicht. Dat wil zeggen: als je in een auto rijdt, dan moet je deze WA-verzekeren. WA staat voor Wettelijke AGeld besparenansprakelijkheid. Als je schade bij iemand anders veroorzaakt, dan wordt deze schade uit deze verzekering vergoed. Daarnaast zijn er nog andere autoverzekeringen, denk bijvoorbeeld aan de beperkt-casco-verzekering of de allrisk verzekering. De verzekeringsvoorwaarden zijn niet bij iedere verzekeraar gelijk, zeker niet bij de laatste twee, toch zullen ze wel sterk op elkaar lijken. De prijzen van een autoverzekering verschillen echter wel sterk. Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat het verschil tussen de goedkoopste en de duurste autoverzekering wel 160% kan zijn.

Online prijzen vergelijken bespaart je veel geld

Waarom zou je voor hetzelfde product meer geld betalen? Met de komst van het internet is het heel makkelijk om prijzen te vergelijken. Hierdoor zie je direct waar je een product het goedkoopst kan kopen. Natuurlijk hoef je je niet alleen door prijzen te laten leiden, maar prijzen zijn wel een belangrijke factor bij de aanschaf van een product. Let echter wel op eventuele verzendkosten en de service die de verkoper biedt.

Durf te dreigen met opzeggen

Loopt je abonnement bijna af? Je provider zal er veel aan gelegen zijn om je toch als klant te behouden. Op het moment dat je je abonnement opzegt, zal je heel waarschijnlijk een ander aanbod gedaan worden waarbij je een fikse korting geboden wordt. Op deze manier houd je hetzelfde product, maar hoef je er minder voor te betalen!Comments are closed.

Back to Top ↑