Geld Schermafbeelding 2016-09-02 om 12.24.04

Published on september 2nd, 2016

0

Het verkopen van uw huis

Het verkopen van een huis is niet iets wat je dagelijks doet. Weinig mensen hebben daarom ervaring met het verkopen van je huis. De keuze op de huizenmarkt is reuze en daardoor moet je er wel voorzorgen dat je huis opvalt. Eén kijker kan al genoeg zijn, maar deze moet je natuurlijk wel binnen halen. Wij geven je daarom 5 tips waardoor je je huis sneller kunt verkopen.

 

1. Kies een goede vraagprijs uit

Zet je vraagprijs niet direct heel hoog in, want hierdoor kunnen mensen erop afknappen. Zoek eerst uit wat de huizen in de buurt kosten en als je daar net onder gaat zitten, is je huis veel interessanter dan de huizen uit de buurt. Hou je ook niet volledig vast aan die vraagprijs: een beetje verlies hoeft niet heel erg te zijn.

 

2. Fatsoenlijke foto’s maken

Je kunt goede foto’s laten maken door een makelaar, maar je kunt ook zelf foto’s maken. Je moet vooral zorgen dat je huis opgeruimd is: dus geen slingerende vaat of uitpuilende bergen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je ruime en lichte kiekjes maakt.

 

3. Repareer mankementen

Dit spreekt voor zich, maar het is toch wat mensen vergeten: druppende kraan, een piepende deur bijvoorbeeld. Jij stoort je er misschien niet meer aan, maar andere mensen zal dit gelijk opvallen.

 

4. Maak het niet te persoonlijk

Je huis is natuurlijk jouw leefomgeving, maar de persoon die komt bezichtigen moet wel het idee krijgen dat die hier welkom is. Zet daarom niet zoveel foto’s van jezelf in het zicht en ruim je kleren op.

 

5. Zet niet alles op Funda

Op Funda moet je een goede indruk maken, maar zet niet alles er op. Huisdieren zijn bijvoorbeeld niet voor iedereen gewenst.
Lukt het dan alsnog niet om je huis te verkopen? Je kunt ook bijvoorbeeld een makelaar uit Rosmalen inschakelen, zodat je huis alsnog snel verkocht worComments are closed.

Back to Top ↑