Geld Schermafbeelding 2016-04-04 om 13.22.04

Published on april 4th, 2016

0

Hier moet je op letten als je gaat beginnen met beleggen

Mensen die een hoger rendement willen hebben dan het rendement op een gemiddelde spaarrekening kopen aandelen, maar dit is wel een risicovolle manier van geld verdienen. Op de beurs kan je beleggen dit doen mensen in de hoop dat ze winst kunnen maken in de toekomst.

Om te kunnen beginnen met beleggen moet je je voorbereiden, dit kan je doen door een strategie te maken met daarin je doelstellingen en het risico dat je bereid bent te lopen. Vervolgens moet je een beleggersrekening openen bij een bank of een online broker. Een bank zal je vragen om eerst een beleggersprofiel aan te maken, waarin wordt weergegeven wat voor type belegger je bent en hoeveel basiskennis je over beleggen hebt. De kosten van een beleggersrekening kunnen erg variëren, dus het is belangrijk dat je dit goed met elkaar vergelijkt.

Nadat je dit hebt gedaan kun je gaan bepalen waarin je wilt gaan beleggen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, je kan bijvoorbeeld beleggen in kunst, goud, ontroerend goed of olie. Het is erg belangrijk dat je niet in allemaal verschillende producten gaat beleggen, maar je focust op één of twee soorten beleggingen.

Om te kunnen gaan beginnen met beleggen moet je eerst zelf onderzoek doen naar hoe de economische ontwikkelingen zich weerspiegelen op de beurs. De beurs is onder andere afhankelijk van de prijs van olie, de wisselkoersen en de economische ontwikkelingen in andere landen, het is dan ook goed om je hierin te verdiepen.

Je moet goed nadenken over het bedrag waarmee je wil gaan beleggen. Het is bijvoorbeeld niet slim om al je spaargeld te gaan gebruiken om te beleggen omdat beleggen veel risico’s met zich mee brengt. Ook moet je alleen beleggen als je verwacht dat de prijzen zullen gaan stijgen, op deze manier kan je een hoger rendement behalen.Comments are closed.

Back to Top ↑