Geld Horloge aanschaffen

Published on november 2nd, 2015

0

Tips bij de aanschaf van een horloge

Het aanschaffen van een horloge; u denkt misschien dat doe ik wel even. Er zijn echter nog aan aantal aspecten waar u op moet letten bij de aanschaf van een horloge. In dit artikel willen wij u op de hoogte stellen van deze aandachtspunten, zodat het voor u gemakkelijker en/of duidelijker is, wanneer u daadwerkelijk een horloge gaat aanschaffen.

Type horloges

Horloges zijn te onderscheiden in geslacht. Zo zijn er prachtige herenhorloges, maar ook schitterende dameshorloges. De grootste verschillen zitten voornamelijk in de grootte en de stijl van het horloge. Dit zult u bij het zoeken naar een horloge wel merken, want er zijn maar weinig uniseks horloges te vinden tegenwoordig.
Er zijn een aantal typen horloges te vinden. Allereerst het automatische horloge. Deze wordt opgeladen door natuurlijke bewegingen van de gebruiker. Wanneer u loopt of uw arm beweegt, zal er energie in het horloge worden opgeslagen. Hierbij hoeft er dus nooit een batterij te worden vervangen. Er is hier echter wel een maar, want per dag moet het horloge een minimaal aantal bewegingen krijgen, zodat er voldoende energie aanwezig is in het horloge om deze te laten lopen.

Hiernaast is er nog een quartz horloge. Dit is een horloge die loopt op batterijen. Deze zorgen voor een stroom van trillingen op een constant niveau, zodat het horloge wordt opgeladen en de tijd juist weergegeven zal worden.

De maat en soort

Bij de aanschaf van een horloge moet u goed opletten dat u de juiste maat horloge koopt. Het draagcomfort zal er niet beter op worden, wanneer u niet de juiste maat horloge aanschaft. Heeft u online een horloge aangeschaft en kunt u zelf de maat niet aanpassen? Ga dan even langs bij een plaatselijke juwelier. Deze kan voor een kleine prijs uw horloge voor u op maat maken.
Ook op het gebied van soorten kan er nog een beslissing worden genomen. Hierbij moet u dan vooral denken aan het glassoort van het horloge. Er zijn drie mogelijkheden; mineraal glas, saffier glas en kunststof. Dit laatste wordt zelden tot nooit gebruikt, want er komen zeer snel krassen op kunsstof.
Mineraal glas is gevoelig voor krassen, maar een stuk goedkoper dan saffier glas. Dit laatste is het sterkste horlogeglas wat er te vinden is, maar ook het duurst in prijs. Zorg dus voor een goede research voordat u een horloge gaat aanschaffen.Comments are closed.

Back to Top ↑