Geld Schermafbeelding 2016-04-12 om 16.09.29

Published on april 12th, 2016

0

Tips bij het opzeggen

Heeft u een lopend contract van bijvoorbeeld een krant of extra televisie zender en wilt u hier vanaf? Dan is het natuurlijk zonde om deze dienst door te laten lopen, want op deze manier zult u in verloop van tijd alleen maar extra kosten hebben. Daarom raden wij u aan om bij het niet actief gebruiken van aanvullende diensten stop te zetten en indien al mogelijk opzeggen zodat deze niet lang daarna zullen verlopen en u dus ook geen overbodige kosten meer maakt.

Soorten contracten

Wanneer u gaat opzeggen moet u allereerst kijken naar het soort contract wat u met de derde partij heeft afgesloten. Gaat er maandelijks een bedrag van uw rekening voor bijvoorbeeld een sportzender op de televisie? Dan zal de opzegtermijn over het algemeen op een maand liggen. Heeft u een abonnement voor een sportschool? Dan raden wij u aan om goed naar de voorwaarden van de desbetreffende sportschool te kijken, want over het algemeen verschilt dit van sportschool tot sportschool.

Is er een bepaalde periode afgesproken van de looptijd van het contract? Dan moet u over het algemeen de volledige looptijd uitzitten zoals bij het afsluiten van een contract omtrent een mobiele telefoon.

Het is dus verstandig om te kijken naar de opzegstermijn van de bepaalde dienst of product, want dit kan nogal eens verschillen. Het is echter vaak wel het geval dat wanneer u maandelijks een dienst of product krijgt uitgekeerd dat de opzegtermijn ook één maand zal bedragen.

Manier van opzeggen

Wanneer u gaat opzeggen moet dit over het algemeen op dezelfde manier als hoe u het contract heeft afgesloten. Heeft u een contract via de deur afgesloten? Dan kunt u contact opnemen met de aanbieder van de dienst of het product, zodat zij weten dat u van plan bent om op te zeggen.

Gaat u uw contract vroegtijdig opzeggen? Dan moet u er rekening mee houden dat u extra kosten zal moeten betalen, want er was contractueel een verstrijkingsperiode afgesproken met de aanbieder.Comments are closed.

Back to Top ↑