Geld Schermafbeelding 2016-09-02 om 15.44.05

Published on september 2nd, 2016

0

Verzekeringen voor je huis

Er zijn verschillende soorten verzekeringen die je voor je huis moet afsluiten. Vooral woningcorporaties eisen dat als je een huis huurt dat je een verzekering moet afsluiten. Hierdoor worden verzekeringen door huurders vaak niet vergeten. Mensen die een koopwoning hebben vergeten weleens de verzekeringen af te sluiten. Wij zetten daarom op een rijtje welke verzekeringen handig kunnen zijn voor als je een eigen huis hebt. Alle verzekeringen zijn niet verplicht, maar het wordt door veel bedrijven en instanties aangeraden.

 

 

  • Inboedelverzekering
    Met een inboedelverzekering verzeker je de producten in en om je huis tegen schade. Producten zoals een mobiele telefoon, laptop zijn verzekerd. Apparatuur of vloeren zijn ook bij deze verzekering meeverzekerd. Zelfs tuinmeubelen kunnen in een inboedelverzekering meeverzekerd worden. Het maakt bij een inboedelverzekering niet uit waardoor de producten schade hebben opgelopen. Schade door lekkage, storm of inbraak wordt gedekt.
  • Opstalverzekering
    Met een opstalverzekering dek je schade door bijvoorbeeld inbraak of blikseminslag. De opslagverzekering dekt alle schade aan je woning. Schade aan bijvoorbeeld schuren, muren of schuttingen worden gedekt. Veelal kan je de opslagverzekering ook uitbreiden met een glasverzekering. Bij deze uitbreiding worden alle ramen in het huis verzekerd en als er wat breekt, krijg je het nieuwe raam gewoon vergoed.

 

  • Brandverzekering
    Een brandverzekering zorgt ervoor dat je gedekt bent tegen schade door brand. Als je huis verwoest wordt, dan krijg je een bepaald bedrag van de verzekering terug, zodat je het huis weer op kan bouwen. Een brandverzekering afsluiten kan er dus voor zorgen dat zodra je huis afbrandt, je een nieuw huis ervoor terugkrijgt.

 

 

Deze verzekeringen klinken misschien overbodig, omdat je denkt dat je het niet nodig gaat hebben. Maar je zult altijd zien: als je het niet hebt, dan heb je misschien wel de pech dat het je overkomt. Je kunt soms beter betalen voor dingen die je misschien niet nodig hebt, dan achteraf bedenken dat je het wel nodig had.  Comments are closed.

Back to Top ↑