Geld Schermafbeelding 2016-08-18 om 13.07.29

Published on augustus 18th, 2016

0

Zo zit het met de smartphone en de inboedelverzekering

Vrijwel iedereen met een eigen woning heeft een inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering zijn alle producten in de woning die verplaatst kunnen worden verzekerd. Dit zijn kasten, bedden, televisies maar ook tafels en stoelen. Een mobiele telefoon valt echter meestal niet onder het dekkingsgebied van de inboedelverzekering. Dit is alleen het geval als het om de meest uitgebreide vorm van een inboedelverzekering gaat. Dit wordt een all-risk inboedelverzekering genoemd. Deze verzekeringsvorm is nodig om een vergoeding voor schade aan een smartphone te ontvangen. Weet je niet welke inboedelverzekering je hebt? Lees de voorwaarden van de polis door om erachter te komen of een smartphone verzekerd is door de inboedelverzekering.

Schade aan de smartphone?
Om de vergoeding van de schade aan een smartphone aan te vragen heeft de verzekeraar een originele aankoopbewijs nodig. Een contract van een abonnement waarop het toestel vermeld wordt is eveneens een geldig bewijs. De verzekeraar weet door het bewijs zeker dat je de bezitter bent van de smartphone waar je een vergoeding voor aanvraagt. Het IMEI nummer van de smartphone moet op het bewijsstuk weergegeven zijn.

Dekking
Als de smartphone onder de dekking van de inboedelverzekering valt dan wordt niet iedere schade vergoed. Het maakt daarbij niet uit of je nu een goedkope Motorola Moto E3 verzekerd of een prijzige Samsung Galaxy S7. Alleen de schade die binnenshuis veroorzaakt is valt onder dekking van de meeste verzekeringen. Schade door brand, diefstal en stoten of vallen wordt meestal vergoed. Er is dan wel bewijs nodig van braak als er sprake is van diefstal van de smartphone. De dekking verschilt per verzekeraar. Bekijk de voorwaarden van de inboedelverzekering of schade aan smartphone die buitenshuis veroorzaakt wordt ook gedekt wordt.

Handige informatie

  • Pas op dat je niet de smartphone dubbel verzekerd met een telefoonverzekering?
  • De smartphone kan ook gedekt zijn door een doorlopende reisverzekering.
  • De voorwaarden van inboedelverzekeringen verschillen per verzekering.
  • Verzekeraars hanteren uiteenlopende premies voor een inboedelverzekering dus vergelijken van de premies loont.

 Comments are closed.

Back to Top ↑