Gezondheid onbwerkt voedsel

Published on augustus 15th, 2015

0

Wat is het Paleo dieet?

 

Iedereen weet dat het eten van voldoende groenten en fruit belangrijk is. Het Paleo dieet is een dieet dat ervoor zorgt dat je meer dan voldoende verse groenten en fruit binnenkrijgt. Maar dat is niet wat het Paleo dieet zo uniek maakt. Het drinken van groene smoothies bijvoorbeeld helpt je al om voldoende groente en fruit te eten. Het Paleo dieet zorgt ervoor dat je iedere dag niet alleen voldoende groenten en fruit binnen krijgt, maar dat je ook voldoende van andere belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Het Paleo dieet legt vooral de nadruk op onbewerkt voedsel en veel eiwitten.

In het kort: wat mag je eten bij Paleo?

Paleo dieetHet Paleo dieet is best wel bijzonder omdat het een compleet andere kijk op voedsel heeft dan de meeste andere diëten. Zo mag je binnen de Paleo levenswijze zoveel eten als je zelf wilt. Binnen dit principe wordt namelijk gesteld dat voedsel niet iets is wat je dik maakt, maar vooral een bron van energie en voeding voor je lichaam. Voeding is binnen het Paleo-concept vooral is wat je heel erg hard nodig hebt en waar je zeker niet te weinig van binnen moet krijgen.

Welke voeding je mag eten, daar wordt binnen de Paleo-methode wel kritisch over gedacht. De methode staat kritisch tegenover het innemen van allerlei koolhydraten, waaronder suikers. Daartegenover staat dat de methode veel ruimte laat voor het eten van producten die veel (gezonde) vetten bevatten. Aanhangers van het Paleo-principe zeggen dat vetten een hele gezonde manier zijn om ons lichaam gezond te houden en vooral om ons van ernergie te voorzien. Daarom wordt er binnen dit dieet niet geloofd dat vet slecht voor je is, maar eerder gezond. Wil je toch vet verbranden? Kijk dan eens naar de beste fatburner.

Concreet: wat mag je eten bij het Paleo-dieet?

Eigenlijk mag je alles eten, als het maar een volkomen natuurlijk product is. Wel wordt er binnen dit dieet vraagtekens geplaatst bij het eten van granen en het consumeren van zuivel. Daarentegen mag je zoveel groenten en vlees eten als je zelf wilt. Er is nog een categorie voedsel die bij Paleo erg populair is en dat is verse vis. Verse vis bevat veel gezonde vetten en veel eiwitten en daarom is het binnen het Paleo-dieet erg populair.Comments are closed.

Back to Top ↑