Huis & tuin Goede banden

Published on augustus 24th, 2015

0

Waarom zijn goede banden belangrijk?

 

Wie een auto of motor heeft, die weet het wel: goede banden zijn erg belangrijk? Maar waarom eigenlijk en wat voor voordeel heb je als je met een auto met goede banden rijdt? De voordelen zijn best aanzienlijk. In de eerste plaats helpen goed banden je om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen, daarnaast is het hebben van goede banden ook verplicht en wordt er bijvoorbeeld bij de APK-keuring op gelet.

Maar niet alleen omdat het verplicht is om goede banden te hebben, zou je goede banden moeten hebben. Banden met een goed profiel en voldoende lucht zorgen er ook voor dat je comfortabeler rijdt en dat je geld kunt besparen. Het belang van goede banden wordt in dit artikel uitgelegd.

Goede banden: grip bij slecht weer!

Het is belangrijk dat je banden een goed profiel hebben. De banden van je auto hebben namelijk onder
Banden spoormeer als taak om water af te voeren. Het profiel van de banden is zo gemaakt dat het water afgevoerd kan worden. Banden die ouder zijn hebben minder profiel en kunnen daardoor het water minder goed afvoeren. Dit zorgt ervoor dat je bij slecht weer sneller gaat slippen.

Goede banden: tractie en remmen

Banden hebben direct contact met het wegdek en zorgen ervoor dat je auto zich voort kan bewegen, tractie. Maar ook bij het omgekeerde, remmen, zijn goede banden erg belangrijk. Banden die ouder zijn en versleten zullen een langere remweg opleveren. Dit kan natuurlijk voor gevaarlijke situaties zorgen.

Met goede banden bespaar je op de brandstofkosten

Als je banden goed opgepompt zijn, dan gebruikt je auto minder brandstof. Dat is natuurlijk alleen maar mooi mee genomen. Brandstof is al duur genoeg en door je banden voldoende op te pompen heb je minder brandstof nodig om dezelfde afstand af te leggen. Daarnaast zorgen goede banden die goed, niet overdreven, zijn opgepompt ook voor schokdemping. Het rijcomfort neemt dus ook toe als je de banden goed oppompt.Comments are closed.

Back to Top ↑