Huis & tuin APK keuring auto

Published on augustus 9th, 2015

0

Wat is de APK keuring?

Nederland is qua verkeersveiligheid een erg veilig land. Jaarlijks vallen er in Nederland het minste aantal verkeerslachtoffers te betreuren. Dit komt mede door het feit dat we strenge regels stellen en dat we die ook handhaven. Die regels geven bij iedereen natuurlijk wel wat ergernis, maar het zorgt er wel voor dat het verkeer erg veilig is. Een van de regels die we hebben is dat iedere auto eens in de zoveel tijd APK gekeurd moet worden. Wanneer een auto precies een APK keuring moet ondergaan, dat verschilt per auto, maar als je een wat oudere auto hebt kan je er rustig vanuit gaan dat je auto ieder jaar opnieuw een APK keuring moet ondergaan. (Je kan overigens op deze site aan de hand van je kenteken zien wanneer je een APK keuring nodig hebt)

Automatisch een boete bij vervallen APK

Als je je auto niet tijdig APK laat keuren dan krijg je automatisch een boete. Je hoeft dus niet geflitst te worden om een boete te krijgen, dat gaat gewoon automatisch. Er wordt in het systeem gekeken welke auto’s een verlopen APK hebben en direct wordt de boete opgestuurd. Dat is natuurlijk zonde van je geld, zeker als je bedenkt dat je deze boete makkelijk kunt voorkomen.

Wat kun je doen om een boete wegens geen geldige APK te vermijden?

In de eerste plaats kan je natuurlijk je auto gewoon tijdig laten keuren. Als je in je auto rond wilt blijven rijden, dan is dit natuurlijk de meest eenvoudige manier om boetes te voorkomen. Tijdens de APK keuring wordt je auto op een aantal basispunten gecheckt en wordt er gekeken of het nog wel veilig is om met de auto rond te blijven rijden.

Als je niet zeker weet of je auto wel of niet door de APK keuring komt, dan is het misschien goed om te weten dat je je auto ook voordat de APK vervalt al opnieuw mag keuren. Je mag twee maanden voor de APK vervaldatum je auto opnieuw laten keuren. Dat kan het verschil maken tussen net wel en net geen nieuwe APK keuring.

Als je auto niet door de APK keuring komt, dan moeten er reparaties uitgevoerd worden om de auto weer geschikt te maken voor verkeersdeelname. Het zou zo kunnen zijn dat je dat geld gewoon even niet hebt. Dan kan je natuurlijk een lening afsluiten, maar je kan ook de auto laten schorsen. Je mag dan niet meer met de auto rijden, maar je krijgt ook geen boete meer wegens het niet hebben van een geldige APK. Zo kan je wachten totdat je de financiële middelen hebt om de reparaties aan de auto uit te laten voeren en hoef je de auto niet direct naar de sloop te brengen.Comments are closed.

Back to Top ↑